Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait helikopterlerin Halep'in çeşitli bölgelerine 'varil bombası'yla düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 100'e yükseldiği bildirildi.
Açıklama yapan Şehba-Press Genel Yayın Yönetmeni Mamun Ebu Ömer, sabah saatlerinden bu yana saldırıların devam ettiğini belirterek, bombalanan Ard el-Hamra, El-Haydariyye, El-Ensari, Sahur, Tarik Bab, Merce, Salihiyen'in, muhaliflerin yoğunluklu olarak yaşadığı bölgeler olması sebebiyle ölü sayısının artmasından endişe edildiği ve çok sayıda insanın yıkılan evlerin enkazı altında kaldığını söyledi.

Ebu Ömer, acil tıbbi malzeme yardımına ihtiyaç duyulduğunu, bazı yaralılarının tıbbi gereç ve ilaç yokluğu nedeniyle hayatını kaybettiğini kaydetti.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) tarafından yapılan açıklamada ise, Suriye ordusuna bağlı savaş helikopterlerinin Halep'in Ard Hamra, Sahur, Tarik Bab, Merce, Salihiyen bölgesi ile Haydariye'deki araç garajına 'varil bombası'yla düzenlediği saldırılarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu ölenlerin sayısının arttığı belirtildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de, rejim güçlerinin 2 günden bu yana kentte 'varil bombaları'yla gerçekleştirdiği saldırılarda çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı, bir çok aracın tahrip edildiği ve yolların kullanılmaz hale geldiğini kaydetti.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), daha önce yaptığı açıklamada ölü sayısının 30 olduğunu duyurmuştu.