Hindistan'da yaşanan olayda, cesur Hintli kız kendisine tecavüz etmeye çalışan sarhoş saldırganla tek başına mücadele etti. Güpegündüz gerçekleşen saldırıyı izleyen 50 kişi genç kadına yardım etmek yerine izlemeyi tercih etti.

 

20 yaşındaki öğrenci Pradnya Mandhare, kalabalık bir tren istasyonunda saat 14:30 sıralarında onlarca kişinin önünde saldırıya uğradı. Hindistan'ın Maharashtra Eyaleti'nde 3. sınıf medya çalışmaları öğrencisi olan Mandhare saldırıyla ilgili şöyle konuştu:

"Yanıma gelip beni eliyle taciz etmeye başladı. Ondan uzaklaşmaya çalışınca beni yakaladı. Hiç kimse bir şey yapmıyordu, o yüzden ona vurmaya başladım. Bana geri vurmaya çalıştı ama aşırı alkol kokuyordu. Kadınların polise şikayette bulunmayı sevmediklerini biliyorum, ama onun cezalandırılmasını sağlamakta kararlıydım."

Günün o saatinde dolu olan tren istasyonuna rağmen, bir tek kişinin bile yardım etmediği tecavüzcüyü saçından tutarak polis istasyonuna sürükledi. Polis, 25 yaşındaki uyuşturucu bağımlısı ve alkolik Chavan Chowdee'nin tutuklandığını doğruladı. 
Mandhare konuyla ilgili olarak, tüm kadınların seslerini yükseltmelerini ve bu tür insanlardan çekinmemelerini söyledi.