Amerikan Times dergisine bir demeç veren Sovyetler Birliği’nin (SSCB) Eski Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, Amerika’nın hedeflerine ulaşmak için dünyayı tersine çevirmeye hazır olduğunu, ancak Rusya’nın artık ona karşı dayanabilecek güce sahip olduğunu belirtti.

BATI İLE RUSYA ARASINDA SOĞUK SAVAŞ

Mihail Gorbaçov bununla beraber Ukrayna olaylarının arka planında Rusya ile Batı arasında Soğuk Savaş’ın çoktan başladığına işaret ederek “Biz şu an için Soğuk Savaşı gözetleyebiliyor muyuz? Tabii ki evet” dedi.

Ukrayna’daki gelişmelerle Batı ile Rusya arasındaki gerilimlerin arttığına dikkat çeken Gorbaçov, Kırım’ın ilhakına atıf yaparak Rusya Devlet Başkanı Putin’in kendi başına hareket etmeye başladığını söyledi.

PUTİN'İN POZİSYONU ÇOĞUNLUĞUN ÇIKARINA

Konuyla ilgili olarak da Putin’in pozisyonunun çoğunluğun çıkarına uygun olduğunu kaydetti. Mihail Gorbaçov, “Diyaloga geri dönmeliyiz. Bu süreci durdurmalıyız. Soğuk Savaş’ın sonundaki başladığımız yere geri dönmek zorundayız” diye konuştu.

RUSYA'YI SİYASETİN DIŞINA İTİYORLAR

Batı'nın Rusya’yı eşit bir ortak olarak algılamak yerine onu siyasetin dışına atmak isteğini vurgulayan Gorbaçov, bunun en yakın örneğini Ukrayna krizi olarak gösterdi.

ATEŞLİ BİR SAVAŞ DA KAPIDA

Gorbaçov, Rusya ile Batı arasındaki ilişkilerin gerginleşmesinden dolayı endişe duyduğunu belirterek "İnsanlar sadece yeni bir soğuk savaştan değil, aynı zamanda ateşli bir savaştan bahsediyorlar. Görüldüğü şekilde ciddi bir endişenin zamanı geldi. Dünya coşup galeyana geliyor" şeklinde açıklamalarda da bulundu.

LOUIS VUITTON REKLAMINDA OYNAMIŞTI

Rusya'da Komünizmi bitiren lider olarak anılan Mihail Gorbaçov 2007 yılında Kapitalizmin simgelerinden biri olan Louis Vuitton reklamında oynamıştı. Reklamdan ne kadar para aldığını sır gibi saklayan Gorbaçov,  soru soran gazetecileri de "Ben sizin maaşınızı soruyor muyum" diye terslemişti.