Mansur'a Berlin'de danışmanlık yapan avukat Fazlı Altın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, El Cezire televizyon kanalında çılışan gazeteci Ahmed Mansur'un, Berlin-Tegel Havalimanı'nda bugün Alman polisi tarafından gözaltına alındığını belirterek, "Kendisinin arandığı hususunda Interpol tarafından not düşülmüş. Bu nota binaen kendisi burada alıkonuldu. Muhtemelen iki gün gözaltında tutulacak. Buradaki mahkeme, Mansur hakkında karar verene kadar serbest bırakılmayacak" dedi.


Mansur hakkında, Mısır'da yaşamamasına rağmen çok garip ithamların bulunduğunu anlatan Altın, "Bunlar fevkalade gülünç ithamlar, çünkü kendisi Mısır'da yaşamıyor. Mısır mahkemeleri hakkında yaklaşık 180'e yakın karar vermiş, bunlardan sadece bir tanesi gıyabında 15 yıl hapse karar kılmış. Dolayısıyla burada herhangi bir hukuksallıktan söz etmek mümkün değil" değerlendirmesine bulundu.

Altın, Mansur'un Saraybosna'dan geldiğini ve Almanya üzerinden Doha'ya gitmeyi planladığını kaydetti.

Bu arada, El Cezire kanalı, Berlin'de gözaltına alınan program sunucusu Mansur'un derhal serbest bırakılması için Alman yetkililere çağrıda bulundu.

El Cezire Grubu Genel Müdürü Mustafa Sevvak yaptığı yazılı açıklamada, "Mısırlı yetkililerin gazetecilere karşı baskı ve tutuklama kampanyası çok iyi biliniyor. Arap dünyasında en çok izlenen El Cezire kanalı da bundan nasibini almıştır. Yalnız, Almanya gibi basın ve ifade özgürlüğüne saygı gösteren bir ülke kendisini bu temel özgürlükleri hedef alan baskı kampanyasında bir araç haline getirmesine izin vermemelidir" ifadeleri yer aldı. 

Mısır İçişleri Bakanlığı, Mansur'un iadesi için çalışmalara başlandığını duyurdu

Mısır İçişleri Bakanlığı, Almanya'da havalimanında gözaltına alınan El-Cezire kanalının kıdemli gazetecilerinden Ahmed Mansur'un ülkeye iadesi için çalışmalara başlandığını açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yurt dışında ikamet eden ve haklarında mahkeme kararı olan herkes için daha önce Uluslararası Polis Teşkilatı'na (Interpol) üye ülkelere bülten gönderildiği hatırlatıldı. Bu çerçevede gazeteci Mansur hakkında 15 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası bulunduğu için Berlin Havalimanı'nda gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, Mansur'un iadesi için Alman makamlarıyla koordinasyon içinde çalışmalara başlandığı aktarıldı.