Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök Paris saldırısını yerinde inceledi ve ilginç bilgiler aktardı. Saldırının elebaşlarından SalahAbdeslam'ın Fransız polisi tarafından durdurulduğu ancak geçişine izin verildiği ortaya çıktı.

İşte Özkök'ün paylaştığı o bilgiler:

Fransız polisi, cumayı cumartesiye bağlayan gece. Ülkenin kuzeyinde, siyah renk Polo marka bir arabayı durduruyor. Arabanın içinde 3 kişi var. Polis kimliklere baktıktan sonra geçin diyor ve araba yoluna devam ediyor. Ancak birkaç saat sonra bir şeyi fark ediyorlar. Durdurdukları arabanın içinde katliamın en kilit isimlerinden biri bulunmaktadır. Adı Salah Abdeslam'dır ve katliamda kullanılan arabalardan birini Brüksel'de kiralayan kişidir.

ÖMER MUSTAFA'YI NASIL ELDEN KAÇIRDILAR?

Apar topar Belçika polisi ile temas kurulur. Belçika polisi arabayı sınırı geçtikten biraz sonra bulur ve durdurur. Ama içinde 3 değil 2 kişi vardır. Olmayan kişi ise Abdeslam'dır. Katliam timlerinin en zayıf halkası Ömer İsmail Mustafa'yı fark edemeyen Fransız polisi, örgütün kilit ve yaşayan halkasını da atlamıştır. Zayıf halkanın Luce camisi bağlantısı neydi Fransız istihbaratının terör timlerinin en zayıf halkası Ömer ismail Mustafa'yı nasıl gözetimden kaçırdığı hâlâ muamma. Fransa'da kimse şu an bu soruyu gündeme getirmiyor ama er veya geç gündeme geleceği kesin
.