Fransa'nın başkenti Paris'in kuzeydoğusundaki  Müslümanların yoğun olarak yaşadığı banliyösü Pantin'de başörtülü bir kadının  silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.
Le Parisien gazetesinin polis kaynaklarına dayandırarak verdiği habere  göre, dün gece geç saatlerde kimliği belirsiz bir kişi, Candale sokağından otomobiliyle geçen başörtülü Müslüman bir kadını öldürdü.
Haberde motosiklet kullanan saldırganın 30 yaşlarındaki kadını  başından 5 kurşunla vurarak öldürdüğü belirtildi. Olayın İslamofobik bir saldırı  olmasından şüpheleniliyor. Saldırıya ilişkin Bobigny Savcılığının adli soruşturma  başlattığı bildirildi.
Fransa, İslamofobi ile Mücadele Derneğinden (CCIF) yapılan yazılı  açıklamada, saldırıya ilişkin soruşturmada, suçun işlendiği yer ve başörtülü bir  kadının hedef alınması gibi birçok faktör dikkate alınarak olayın İslamofobik  karakterinin de göz önünde bulundurulması gerektiği belirtildi. Açıklamada  saldırıya ilişkin görgü tanıklarına da bilgi paylaşımında bulunmaları konusunda  çağrı yapıldı.