Suriye'nin PYD kontrolündeki Rasulayn ilçesine komşu olan 78 bin nüfuslu Ceylanpınar'da, AK Partili Menderes Atilla, 30 Mart'ta yapılan seçimlerde 2 dönemdir BDP'nin yönettiği Ceylanpınar Belediyesi başkanlığını kazandı.


SINIR ÖTESİNDEN TEHDİT ÜZERİNE 12 KORUMA TAHSİS EDİLDİ

AK Partili Atilla, seçimi kazanmasının ardından sık sık PKK adına ölüm tehdidi alması üzerine savcılığa başvurdu ve koruma talebinde bulundu. Savcılığın yaptığı incelemede Atilla ile yakın çevresine gelen tehdit telefonları ayrıntılı olarak araştırıldı. Yapılan araştırmada telefon numaralarının haberleri olmayan farklı kentlerde yaşayan kişilerin adına çıkarıldığı ve Ceylanpınar'ın karşısındaki Suriye'nin Rasulayn ilçesinde kullanıldığı saptandı. Tehdit telefonlarının sınır ötesinden geldiğinin belirlenmesi üzerine Atilla'nın 2 olan koruma sayısı 12'ye çıkarıldı.

BAŞBAKANLA FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI, BOMBALI ARAÇ PATLATILDI

AK Partili Menderes Atilla, geçen pazar günü cumhurbaşkanı adayı da olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingine katılmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Menderes Atilla mitingin bitiminde yan yana geldiği Başbakan Erdoğan ile fotoğraf çektirdi ve kısa süre sohbet etti.

Atilla, kent merkezinde iftarını açtıktan sonra önünde ve arkasında 2 koruma aracının arasında Ceylanpınar'a doğru yola çıktı. Atilla, yola çıktığı sırada saat 23.09'da Başbakan Erdoğan ile tokalaşırken çekilen fotoğrafını da sosyal medya hesabından paylaştı.

Bu paylaşımdan yarım saat sonra ilçeye ulaşan Atilla ve korumalarının bulunduğu 3 araçlık konvoy Viranşehir Caddesi üzerindeki geçişi sırasında yola park etmiş bir Otomobil uzaktan kumandayla patlatıldı. İnfilak eden otomobil hurdaya dönerken, şarapnel parçaları Atilla ve koruma araçları ile çevredeki ev, işyeri ve araçlara isabet etti.

ÇATIŞMA ÇIKTI, SALDIRGANLAR KAÇTI

3 polis ile 1 şoförün yaralandığı patlamanın ardından koruma polisleri yaralanmayan Menderes Atilla'yı, makam aracından çıkardı ve yakındaki bir petrol istasyonuna götürdü. Bu sırada daha önceden bölgede gizlendiği ileri sürülen yüzleri gizli 3 veya 4 kişi uzun namlulu kalaşnikof tüfeklerle Atilla'nın aracının bulunduğu alana ateş açmaya başladı. Açılan ateşe koruma polislerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Kısa süreli çatışmanın ardından 3 ya da 4 kişi olduğu tahmin edilen saldırganlar, karanlıktan da yararlanıp kaçtı ve izlerini kaybettirdi.

SUİKASTTA 5 KİLO C-4 KULLANILDI

Suikastın bildirilmesi üzerine ilçeye çok sayıda polis ve özel harekat ekibi sevk edildi. Saldırganların bulunması için ilçe genelinde çalışma başlatılırken, olay yerinde yapılan inceleme sonrası patlamanın ardından hurda yığınına dönen bomba yüklü otomobilde detaylı araştırma yapıldı. Terörle Mücadele Şubesi polisleri ile bomba imha uzmanlarının yaptığı incelemede, saldırının tahmini 5 kilo ağırlığında C-4 ile yapılmış olabileceğini bildirdi.