Gaziantep'teki Karkamış Sınır Kapısı'nı geçerek Türk güvenlik güçlerine teslim olan ÖSO militanlarının yanlarında getirdikleri hafif ve ağır silahlara güvenlik güçleri tarafından el konuldu.

IŞİD, SINIR KAPISINA YÖNELDİ
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Halep'in Carablus kasabasının denetimini sağlayarak sınır kapsına yöneldiği bildirildi.
      
Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LLC) Halep edya sorumlusu Ahmed Muhammed Ali, AA muhabirine, IŞİD üyelerinin Halep'in Türkiye sınırındaki Carablus kasabasının kontrolünü ele geçirdiğini ve sınır kapısına yöneldiğini söyledi.
      
Carablus sınır kapısında IŞİD ile İslami Cephe arasında yoğun çatışmaların yaşandığını ifade eden Ali, IŞİD üyelerinin kasabada tutukladığı muhaliflerin kafalarını keserek kültür merkezinin duvarına astığını ifade etti.
      
Halep'in kuzeyindeki IŞİD ve İslami Cephe arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle insani yardımların kent merkezindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmakta sıkıntılar yaşandığını anlatan Ali, kentte insani yardımların ulaşmaması nedeniyle ürün fiyatlarının iki üç katına çıktığını dile getirdi.
      
Öte yandan, Azez'in doğusunda bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu elde edilen ilk bilgilere göre 6 kişinin öldüğü onlarca kişinin ise yaralandığı bildirildi.