Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in bugün gerçekleşen cenaze törenine katılacağı açıklanmıştı.
TÖRENE KATILDI
Peres'in bugün Batı Kudüs'te düzenlenen cenaze törenine 16 ülkeden liderler katıldı. Bunlardan biri de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas oldu. Cenaze töreninde Mahmud Abbas Peres'in karısına taziyelerini sundu.
NETANYAHU İLE SOHBET ETTİ
Kudüs’e geçen Abbas’ın işgal rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı samimi sohbet objektiflere takıldı. Peres’in cenaze törenine katılan heyette Abbas’ın yanında Macid Ferec, Hüseyin Eş-Şeyh, Saim Arikat ve Muhammed El-Medeni bulunuyor.

TEPKİ ALMIŞTI: ŞEHİTLERİN KANINI HAFİFE ALMA
Hamas dün yaptığı açıklamada Abbas’tan Peres’in cenaze törenine katılmamasını isteyerek, böyle bir tavrın şehitlerin kanını hafife alma anlamına geldiğini ifade etti.

OBAMA'DAN ABBAS'A TEŞEKKÜR
ABD Başkanı Barack Obama, Çarşamba günü ölen eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenaze töreninde bir konuşma gerçekleştirdi. Peres için "Sevgili Dostum" ifadesini kullanan Obama, "Siyonist inancın merkezinde adalet ve umudun olduğunu gösterdi" dedi. Konuşması sırasında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a cenaze törenine katıldığı için teşekkür eden Obama, Mahmud Abbas'ın cenaze törenine katılmasının geçmişte denenen ancak sonu gelmeyen barış için de bir ümit kaynağı olduğunu kaydetti.
Şimon'un bir grup insanın diğerlerini canavarlaştırdığını küçük yaşlarda gördüğünü vurgulayan Obama, "Bu burum, Şimon'u zorluklara hazırladı ve tehditlere karşı dikkatli bir hale getirdi. Ancak, bu durum onun kalbini katılaştırmadı" ifadelerini kullandı.Peres'in İsrail'in kurulması için verdiği emeğe değinen Obama, katkılarının her zaman hissedildiğini aktardı.