Hama'nın kuzeybatısındaki Gab Ovası'nda stratejik noktaları ele geçiren Fetih Ordusu Suriye Baas rejimi lideri Beşşar Esed'in de memleketi olan ve Şam yönetiminin önemli kaleleri arasında yer alan Lazkiye'ye 50 km uzaklıktaki Curin önlerine kadar geldi.

Bölgede 20 bine yakın Lübnan, Irak ve İranlı Şii savaşçının da bulunduğu belirtiliyor. Gab Ovası'nın muhalifler kontrolüne geçmesiyle İdlip-Hama ve Lazkiye'deki muhalif cepheler de birleşti.

İDLİB

Fetih ordusuna bağlı Ahraru'ş Şam Tugayı, İdlib vilayetindeki rejimin son kalelerinden Kafraya ve Fua köyüne ağır silahlarla saldırı başlattı.

Ahraru'ş Şam saha komutanlarından Tarık el Sayid, yaptığı açıklamada, Fetih ordusuna bağlı Ahraru'ş Şam birliklerinin rejimin kontrolündeki Fua ve Kafraya köylerinde Esed güçlerine ait hedeflere tank, havan topu ve mutfak tüpünden bozma "cehennem" adı verilen toplarla saldırdığını söyledi.

Şam yönetimine bağlı güçlerin uzun bir zamandır Fua ve Kafraya'da kuşatmaları altında olduğunu vurgulayan Sayid, "Allah'ın izniyle zafer yakındır" dedi.

Esed güçlerinin başkent Şam'ın kuzeydoğusunda yer alan Zebadani ilçesine hava ve karadan saldırması üzerine Ahraru'ş Şam, ilçedeki birliklerinin üzerindeki baskıyı hafifletmek için İdlib vilayetinde hala rejimin kontrolünde olan Fua ve Kafraya köylerine ağır silahlarla saldırıyor.