Ellie Farnfield isimli genç kadın , geçtiğimiz Çarşamba akşamı yoga dersine gitmek için Redhill’den Londra’ya gidiyordu. Daily Mail’de yer alan habere göre bir anda fenalaşan genç kadın, kendine geldiğinde yanı başında bir bardak kahve, cebinde 10 pound ve bir de el yazısı ile yazılmış bu notu buldu. Üstelik notu yazan kişi Farnfield’ın cep telefonunda kayıtlı 14 kişiyi de arayıp onları durumdan haberdar etmişti.

Cebinden çıkan ve altındaki imzaya göre Tom isminde birinin yazmış olduğu bu not şöyle diyordu;

 Merhaba Elenaor. Umarım bunu okuduğunda kendini daha iyi hissediyor olursun. Trende fenalaştın ve ben seni indirdim. Kafanı vurmadın ancak ben senin nöbet yüzünden yere düştüğünü fark etmeden yürüdüğüm için bacağını biraz acıtmış olabilirim. Seninle burada kalıp bekleyemediğim için de özür dilerim. Buraya seni kendine getirmesi için bir bardak kahve ve eve taksiyle dönebilmen için 10 pound bırakıyorum. Üzerimde daha fazla para yok, umarım çok uzakta yaşamıyorsundur. Telefonunda kayıtlı olan numaralardan bazılarını ve hastaneyi aradım, yoldalar. Şu an yanında tren görevlileri var. Sana her şeyin en iyisini ve hızlı bir iyileşme süreci diliyorum. Sevgiler, Tom.

Bu notun fotoğrafını çekip Facebook hesabına yükleyen genç kadın kendisine bu kadar yardım eden Tom’u bulmak istiyordu. Yazdığı notla birlikte paylaştığı fotoğraf kısa sürede 1000’den fazla paylaşım aldı;

Lütfen beğenin ya da paylaşın! Dün Londra’da insanlığa olan inancım tazelendi! Bana yardım eden herkese, özellikle de Tom’a teşekkür ederim! Tom’u bulup ona bana verdiği parayı iade etmeyi ve teşekkür etmeyi çok isterim.

Dün akşam Facebook hesabından yaptığı diğer bir açıklamada Farnfield henüz Tom’a ulaşamadığını yazdı;

'Notumu paylaştığınız için hepinize teşekkürler! Bu kadar yayılmış olmasına çok şaşırdım (ancak minnettarım!) Önümüzdeki birkaç gün içinde bir şeyler olacak mı göreceğiz, hafta sonundan sonra gelişmelerden haberdar edeceğim. Çok teşekkür ederim, umarım onu buluruz!'