Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinden Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhammed el-Biltaci’nin eşi Sena el-Biltaci, 14 Ağustos’ta Rabiatul Adeviye Meydanı'ndaki olaylarda polis tarafından öldürülen kızı Esma’yla ilgili "O, hapiste babasına yoldaşlık ediyor" dedi.Esma hapiste babasına yoldaşlık ediyor

Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 kişinin 4 Kasım'da ilk duruşması görülen davada sanıklar arasında yer alan Muhammed Biltaci'nin eşi Sena Biltaci, mahkeme sonrasında eşini ziyaretini ve hapishanedeki izlenimlerini AA muhabirine anlattı.

Mısır’ın başkenti Kahire’nin doğusundaki Nasr City bölgesindeki evinde AA ekibini karşılayan Sena Biltaci, ülkede meşruiyete dayalı sistemin yeniden yürürlüğe girmesi için sarfettikleri fedakarlıktan dolayı pişman olmadığını belirterek, "Ne Esma’nın şehadeti, ne de eşimin tutuklanması, bizi kesinlikle onur ve özgürlük yolundan alıkoyamayacak" diye konuştu.

"Muhammed Biltaci, ümitvar, dimdik ve iyimser" 

Muhammed Biltaci'nin ziyaretleri sırasında kendisini ümitvar, dimdik ve iyimser bir tavırla karşıladığını anlatan anne Biltaci, eşinin hapishaneden Mısır halkına yönelik mesajın "zafer, darbe yönetiminin yakında yıkılacağı, meşruiyetin ve demokrasinin geri geleceği" müjdesini taşıdığını ifade ederek, "Gelecekte daha iyi bir Mısır olacağını ümit ediyoruz" ifadesini kullandı.

Sena Biltacı, kızının resmine sarılarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Kızım şehit olmasına rağmen her daim bizimle birlikte. Babası, hapiste Esma’yı vefatından önce gördüğü gibi beyaz gelinlik içinde, daha önce olmadığı kadar güler yüzlü ve mutlu olarak iki kez rüyasında görmüş. O, hapiste babasına yoldaşlık ediyor." 

"Mursi’nin taziyesi bizim için sürpriz oldu"

Eşinin hücresine asmak için Esma’nın büyük bir resmini istediğini aktaran Biltaci, Muhammed Mursi’nin 4 Kasım'daki yargılama sırasında sanık kafesinde bulunan eşine yönelik sözlerini, "bir liderin halkına karşı duyduğu sorumluluk duygusunun göstergesi" olarak yorumladı.

Sena Biltaci, "Muhammed Mursi'nin bu sözleri, eşimin meşruiyete dayalı sistemin yeniden yürürlüğe girmesi ve ülkenin özgürlüğüne kavuşması için sahip olduğu en değerli varlığını, tek kızını feda etmesini takdir ettiği anlamına geliyor. Aile olarak, Mursi’nin Esma’nın şehid olduğundan haberdar olacağını veya binlerce şehid varken özellikle onun için taziyede bulunacağını beklemiyorduk, bizim için süpriz oldu. İçinde bulunduğu zor şartlara rağmen Mursi'nin mahkemede taziyelerini sunması bu yüzden bizim için çok şey ifade ediyor" şeklinde konuştu.

"Benim için Mısır'ın tüm kızları Esma"

Geçen günlerin, acılarını bir nebze de olsa hafiflettiğini ancak darbeci sistemin şu ana dek hala devrilmemiş olmasının yaralarını kanattığını dile getiren Sena Biltaci, Mısır'ın tüm kızlarını "Esma" olarak addettiğini belirtti. 

"Kızının cenaze namazını kıldıramaması onu çok üzdü"

Kızının hayatına kastedenlerin, mevcut yönetim olduğunu kaydeden Sena Biltaci, şöyle devam etti:

"Esma’nın isminin dillerde dolaşması, dünyanın farklı ülkelerinde resminin taşınması, kamuya ait bina ve kuruluşlara isminin verilmesi beni çok mutlu ediyor, kızıma duyduğum özlemi hafifletiyor. Bize örnek teşkil eden Esma'nın sözleri kulağımızda yankılanıyor. Babası, bize şehit kızının bıraktığı yolda dimdik yürümemizi tasiye ediyor. Esma, babası için çok şey ifade ediyordu. Kızıyla vedalaşamamak ve cenaze namazını kıldıramamış olması onu çok üzdü."