The Mirror'da yer alan habere göre; Bayan Jian olarak anılan kadın, kocasını unutulmaz bir merasimle son yolculuğuna uğurlamak için iki striptizci ayarladı. Kocasının gözü dışarıda olduğunu itiraf eden kadın, cenaze töreni için striptizci ayarlamanın uygun olacağını düşünmüş.

 

Felç geçirip ölen adamın törene katılan dostları ve ailesi ise tabutun etrafında neredeyse çıplak dans eden kadınları görünce şoke oldu. Striptizciler tabutun etrafında Marron 5'ın meşhur şarkısı Moves Like Jagger'la dans etti.

 

Hüzünlü bir tören için böylesi eğlenceli bir organizasyon ilk bakışta tuhaf görünebilir. Fakat Tayvan'da cenazelerde striptizciler 1970'lerden bu yana kullanılıyor. Çünkü Tayvan kültüründe bir cenazeye ne kadar insan katılırsa ölene kişiye o kadar hürmet gösterilmiş sayılıyor. Bu tarz yöntemlerle de cenazeye katılımın artması sağlanıyor.



Güney Carolina Üniversitesi Antropoloji Bölümü'nden Marc Moskowitz, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Geleneksel Çin ve çağdaş Tayvan kültüründe, bir organizasyonun eğlenceli ve kayda değer bulunması için çok gürültülü ve kalabalık olması gerekiyor" dedi.