İngiltere Başbakanı Cameron'ın 'Suriye'de 70 bin ılımlı muhalif' olduğu şeklindeki açıklamasını 'oyunun yeni perdesi' olarak niteleyen Suriye Devlet Başkanı Esed, İngiltere'nin hava operasyonlarının krizi daha da kötüleştireceğini vurguladı. Bu arada Esed, desteğine büyük önem verdiği Rusya'nın Avrupa'yı da korumaya çalıştığını söyledi.

The Sunday Times gazetesine konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Suriye'de hava operasyonları düzenlemeye başlayan İngiltere Başbakanı Cameron'ın 'ılımlı muhaliflerle' ilgili açıklamalarını eleştirdi:

"Açık konuşacağım. Bu sözler, Cameron'ın klasik fars oyunlarının (kurgu, karakterler ve komedi unsurlarının abartılı olduğu bir tür tiyatro) yeni perdesi. Kabul edilemez bir şey. Hani neredeler? O bahsettiği 70 bin ılımlı muhalif nerede? Dillerindeki düşürmedikleri tek şey Suriye'deki ılımlı gruplar. Bu, gerçekleri değil gerçek olarak lanse edilmeye çalışılanları ortaya koymaya dayalı bir saçmalık."

Rusya'nın hava operasyonlarına başladığından beri ABD öncülüğündeki koalisyondan bu 'ılımlı muhaliflerin' yerlerinin bilgisini istediğini ama cevap alamadığını hatırlatan Esed, şöyle devam etti
: