Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin denetimindeki bölgelere savaş uçakları destekli gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda Halep'te 16, Deyru'z Zor'da 15, Haseke'de 10, başkent Şam'ın banliyölerinde ve Dera'da 9'ar, İdlib'de 5, Humus'ta 4, Kuneytra ve Hama'da ikişer ve Rakka kentinde bir olmak üzere 73 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada da Esed güçlerinin başkent Şam'ın Dareya bölgesine çok sayıda "varil bombasıyla" saldırmasında onlarca evin yıkıldığı ve hasar gördüğü belirtildi.

Şam'ın Duma, Berze, Cobar ve Kabun bölgelerinin rejimin yoğun saldırılarına maruz kaldığı ifade edilen açıklamada, kentin rejimin kuşatması altında yer alan Yermuk, Aseli, Tadamun, Hacer el Esved ve Mudamiye bölgelerinde temel gıda yetersizliğinden dolayı insanların çeşitli hastalıklara yakalandığı ve yaşamını yitirdiği bildirildi.

Rejimin kontrol noktalarından Şam'ın güneyindeki bölgelere insani yardımın girişine izin verilmediği belirtilen açıklamada, Hizbullah destekli Suriye ordusunun Şam'ın Kalamun bölgesindeki Yebrud bölgesine ağır silahlarla saldırdığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, başta Dera kentin olmak üzere İdlib, Hama, Humus ve Deyru'z Zor kentinde muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere Şam yönetimine bağlı güçlerle silahlı muhalifler arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı ve orduya bağlı savaş uçaklarının muhalif bölgeleri bombaladığı belirtildi.

Orduya ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere "varil bombasıyla" saldırmasında çok sayı yerleşim yerinin hasar gördüğü aktarıldı.

Öte yanda Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.