Savaş uçakları da elektriğin olmadığı bölgelerde jeneratörlerle aydınlatılan evleri vuruyor. Evlatlarını kaybeden Suriyeliler,“Rejim bu Ramazan'ı bize zehir etti.Esed masum insanların kanı üzerinde bayram yapsın” diye feryat ediyor.

Esed rejimi, 3 yıldan bu yana kara ve havadan ağır silahlarla saldırılar düzenlediği Halep'te, Ramazan ayında saldırılarını genellikle iftar vakitlerinde sivil yerleşim yerlerine yoğunlaştırdı.

Rejime ait savaş uçakları ile helikopterler Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan yerlerdeki toplu ulaşım yerleri, hastane, okul ve Ramazan ayında ağır saldırılar düzenliyor. Esed güçlerinin genellikle iftar saatlerinde yerleşim yeri ile camilere düzenlediği saldırılarda büyük sivil kayıpları yaşanırken, savaş uçakları da elektriğin olmadığı bölgelerde jeneratörlerle aydınlatmayı sağlayan yerleri tespit ederek halka saldırıyor.

VAKUM BOMBASI YAĞIYOR

Halep'in Hıreytan Beldesi'nde yaşayan bölge vatandaşlarından Ebu Abdurrahman, savaş uçaklarının gece ışığı ve farı açık bölgelere vakum bombasıyla saldırdığını söyledi. Abdurrahman, “Saldırıda birçok insan yaşamını yitirdi. İftar saatlerinde atılan varil bombalarının ardından her yer harabeye döndü. Benim oğlum da enkaz altında kaldı. Enkaz altında cansız bedenleri arıyoruz. Rejim bu Ramazan ayını da bizlere zehir etti. Bizleri evlatlarımızdan etti. Allah'ından bulur inşallah” ifadelerini kullandı.

BIRAKIP NEREYE GİDELİM?

Abu Faiz ise savaş uçaklarının iftar sonrası Hıreytan beldesindeki yerleşim yerlerine saldırılar gerçekleştirdiğini kaydederek şunları söyledi: “Rejim iftardan sonra yerleşim yerine saldırıyor. İftardan sonra herkes evinde oturuyor dinleniyor. Bu Ramazan ayında şu iftar vaktinde neyimiz var ki bize saldırıyor rejim onu bilmiş değiliz. Rejim evinde oturan halka ve camilere gidenlere iftar sonrası saldırıyor. Bizi bir bir öldürene kadar evlerimizden çıkmayacağız. Esed ne yapmak istiyorsa da yapsın.
Nereye gidelim, ülkemiz tüm ülkelerden daha iyidir. Esed masum insanların kanı üzerinde bayram yapsın.”