CNN'e konuşan Katar Dışişleri BakanıHalid El Atiyye, Suriye halkını Esed yönetiminden korumak için askeri müdahalede bulunabileceklerini söyledi.''Herhangi bir meydan okumadan korkmuyoruz. Bu yüzden güçlü bir pozisyonda diyalog çağrısı yapıyoruz. Barışa ve barış için en kısa yolun doğrudan diyalog olduğuna inanıyoruz''diyen Atiyye, Suriye’deki krize siyasi çözüm sağlanmasını tercih ettiklerini de belirtti. 

''SUUDİ VE TÜRK KARDEŞLERİMİZLE...''

Suudi Arabistan’ın Suriye konusunda askeri müdahaleyi dışlamayan tutumu hakkında görüşü sorulan Katar Dışişleri Bakanı Halid El Atiyye, ''Suriye halkını ve Suriye'yi bölünmekten korumak için Suudi ve Türk kardeşlerimizle birlikte elimizden geleni yaparız. Suriye halkını rejimin gaddarlığından korumak için askeri bir müdahale gerekiyorsa, bunu yaparız'' dedi.

''TEPKİMİZ ÇOK SERT OLUR''

Lübnan merkezli El Mayadin televizyonu Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad’ın cevap olarak şu ifadeleri kullandığını bildirdi:

“Eğer Katar bize tehdidini askeri müdahale boyutuna taşırsa, bunu doğrudan saldırı olarak değerlendiririz. Tepkimiz çok sert olur.”