Şam rejimi ile Hizbullah güçlerinin kuşatması nedeniyle açlıktan ölümlerin başladığı Suriye kasabası Madaya'da yaşanan dram, dünya kamuoyunda endişeli gözlerle izlenirken; bazı Esad yanlıları bu trajik olayla dalga geçerek büyük bir vicdansızlık örneği sergiliyor.

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, birçok sosyal medya kullanıcısı; kebap, karides, balık ve patates kızartması gibi yiyecek görsellerinin yer aldığı paylaşımları "sadistçe" ve "iğrenç" olarak tanımladı.

Söz konusu paylaşımların, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, giderek artan uluslararası baskıların ardından, Lübnan sınırı yakınlarındaki Medaya'ya Ekim ayından beri ilk kez insani yardım girişine izin vermesiyle hız kazandığı belirtildi.

23 KİŞİ AÇLIKTAN ÖLDÜ

Temmuz ayından beri Suriye ordusu ile Hizbullah güçlerinin kuşatması altında bulunan 40 bin nüfuslu Madaya'da, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 23 kişinin açlıktan öldüğü belirtildi. Kasaba halkının hayatta kalabilmek için evcil hayvanları ve ağaç yapraklarını yedikleri belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, Madaya'ya ilk yardımların bu sabah ulaşabileceğini açıklamıştı.

Kasabaya ilk etapta bir aylık gıda ve ilaç yardımı ulaştırılacak.

Kıtlık yaşanan kuşatma altındaki diğer kasabalar Fuaa ve Kefriye'ye de gıda yardımlarının hafta başında ulaşması bekleniyor. Bu kasabalarda da yaklaşık 30 bin kişi hayat mücadelesi veriyor.