Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, dün medyaya yaptığı açıklamada, "YPG'ye Suriye Ordusu’ndaki bir birlik gözüyle baktıklarını”söyledi. Daha önce Esad Suriye'de yaşayan Kürt halkına hak ve özgürlüklerini kullanmak bir yana, kimlik ve pasaport dahi vermiyor, tamamen yok sayıyordu..
Esad’ın danışmanı, “Ordunun ve uçakların desteğiyle Suriye’nin kuzeyi ile kuzeydoğusunu teröristlerden temizleyip kontrol ettiler” dedi.
"SURİYE'DE KÜRTLERLE SORUN YOK"

Suriye’de Kürtlerle hiçbir sorunları olmadığını iddia eden Şaban, “Türkiye’nin sorunu var Kürtlerle, devamlı sorun çıkarıyor” ifadelerini kullandı. Açıklamalarının devamında Esad’ın danışmanı, “Bizim için önemli olan, Suriye toprağı ile milletinin bir bütün kalmasıdır” şeklinde konuştu.
YPG DE AYNI GÖRÜŞTEYMİŞ

Rojavalı siyasi aktivist Reşad Mela, Esad’ın danışmanının söylediklerinde şaşırılacak birşey olmadığını, zaten YPG’nin bu konuda benzer açıklamalarda bulunduğunu söyledi. YPG’nin diğer muhalif gruplara karşı Suriye Ordusu ile omuz omuza çatıştığını vurgulayan Mela, “PYD’nin milliyetçi bir Kürt projesi olmadığını” dile getirdi.