Başbakan Erdoğan'ın bu gece başlayacağı ve 2 gün devam edeceği ziyareti öncesinde Lahor caddeleri Türk bayrakları ve Erdoğan'ın posterleriyle süslendi.
Yarın Lahor'da konaklayacağı otelde Türk - Pakistan İş Forumu Toplantısı'na katılacak olan Başbakan Erdoğan onuruna Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı Navaz Şerif tarafından akşam yemeği verilecek.
Pakistan'ın "fikir babası" ve milli şairi Muhammed İkbal'in mezarının da bulunduğu Badşahi Camisi'nin de içinde yer aldığı alanda düzenlenmesi planlanan yemek için alanda hummalı bir hazırlık çalışması yapılıyor.
Çalışmalar kapsamında Muhammed İkbal'in mezarı ve çevresi yeniden düzenlenip, çiçeklerle süslenirken, Badşahi Camisi ve bahçesinin de ışıklandırıldığı, başta kırmızı-beyaz karanfiller olmak üzere birçok çiçekle bezendiği görüldü.

Alanı yarın akşam düzenlenmesi planlanan yemeğe yetiştirmek için yoğun şekilde çalışan Pakistanlılar, Lahor Kalesi'nin Badşahi Camisi'ne açılan Alemgiri kapısı önüne de büyük bir sahne oluşturuyor. Bu sahnede Başbakan Erdoğan için özel hazırlanmış kareografiyle yerel dansçıların gösteri yapacağı ve Pakistanlı sufilerin de sema döneceği öğrenildi.
"Pakistan ve Türk kalpleri birlikte atar"
Ziyaret dolayısıyla  Lahor caddeleri de bol miktarda çiçekle süslenirken, Başbakan Erdoğan'ın geçeceği güzergah da Türk vePakistan bayrakları ile donatıldığı, birçok Pakistanlı'nın da bu bayrakların önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği görüldü.
Caddelere Türkçe ve İngilizce olarak "Hoş geldiniz Kardeş Tayyip Erdoğan", "Recep Tayyip Erdoğan'la gurur duyuyoruz", " Pakistan ve Türk kalpleri birlikte atar" ve "Tayyip Erdoğan, gerçekPakistan dostu" afişleri asıldı.
Başbakan Erdoğan onuruna akşam yemeğinin verileceği alan ve ziyaret etmesi öngörülen Badşahi Camisi'nin geçmişi 1600'lü yıllara dayanıyor. Dönemin en güzel yapılarından biri olarak kabul edilen Cami, siyasi tarihte de önemli bir yer kabul ediliyor. Atatürk'ün, Osmanlı döneminde ülkenin işgal edilme tehlikesi altında olduğuna ilişkin Müslüman toplumlara mektuplar gönderdiğini mektuplardan birinin Muhammed İkbal tarafından Badşahi Camisi'nde 250 bin kişilik mahşeri bir kalabalığa okunduğu biliniyor.