Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'den büyük vefasızlık! Başbakanlığı döneminde Erdoğan'a "Tayyip Abi" diye seslenen, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları açıklandığında AK Parti'de balkon konuşması yapan ve Erdoğan'a övgüler yağdıran Atambayev bu kez Putin'e yanıştı, Türkiye'nin özür dilemesini istedi.

Almazbek Atambayev, Putin ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinin hata olduğunu ve özür dilenmesi gerektiğini söyledi. Kendi ülkelerinin hava sahasının da zaman zaman komşu ülkeler tarafından ihlal edildiğini; ancak kendilerinin bu uçakları vurmadığını söyleyen Atambayev, her iki ülke için de çıkarların söz konusu olduğunu, Türkiye'nin bu nedenle özür dilemesi gerektiğini savundu.

BU SÖZLER DE ONA AİT

Erdoğan'a her fırsatta övgüler yağdıran Kırgız Cumhurbaşkanı, başbakanlığı döneminde Erdoğan'dan borçlarının silinmesini talep etmişti. Kırgız ekonomisindeki darboğaz nedeniyle o dönemde Erdoğan tarafından borçları silinen Atambayev, mutluluktan havaya uçmuş "Tayyip Abi bize el uzattı" demişti.

ERDOĞAN HER FIRSATTA DESTEK ÇIKTI

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının açıklandığı gün yine Erdoğan'ın yanında boy gösteden Atambayev, AK Parti Genel Merkezi'ndeki kutlamalara katılmış ve balkon konuşmasında söz almıştı.