Tayvan'da düşen yolcu uçağının kahraman ilan edilen pilotuyla ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. Uçağı nehre doğru yönelterek kent merkezine düşmesine engel olan pilotun cansız bedenine ulaşan görevliler, tüyler ürperten bir tabloyla karşılaştı.

Tayvan merkezli China Times'a konuşan savcılar, cesedine kokpitte ulaşılanpilot Liao Çien-tsung'un, iki eliyle birden uçağın kumanda kolunu tutarken bulunduğunu söyledi. İsmi açıklanmayan bir savcı, bacaklarının feci şekilde kırıldığı görülen Liao için, "Uçağın nehre düştüğü son ana kadar, yönünü kontrol etmeye ve daha fazla can kaybını önlemeye çalışmış" dedi.

Kazanın ardından yapılan arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 35 kişinin cesedine ulaşıldı. Uçaktaki 58 kişiden 15'i yaralı kurtuldu. Sekiz kişi ise halen kayıp.

41 yaşındaki Liao, kazanın ardından kahraman ilan edilmişti. AFP'ye konuşan Hong Konglu havacılık uzmanı Daniel Tsang, "Normal uçuş güzergahına bakacak olursak, pilotun bilinçli bir biçimde daha fazla can kaybını önlemek için uçağı nehre yönlendirdiği anlaşılıyor. Bu çok cesurca bir hamle" derken, Tayvan basını da Liao'yu göklere çıkarmıştı.