İsveç polisinin, 29 yıl önce gerçekleşen Başbakan Olof Palme cinayetinde yeniden PKK ve Güney Afrika izini sürmeye başladığı ortaya çıktı. Palme suikasti yıllardan beri aydınlanmadan gizemini korurken, zaman zaman değişik teoriler ortaya atılmıştı.


PKK ÜZERİNDE YOĞUNLAŞTI
İsveç'in önde gelen gazetelerinden Aftonbladet'te yer alan habere göre, cinayetin aydınlanması için poliste kurulan özel ekibin PKK ve Güney Afrika izi üzerinde yeniden odaklandığı vurgulandı.

RESMEN DOĞRULANDI

Gazeteye konuşan ekip başkanı Hans Melander, sürekli gelen yeni bilgiler doğrultusunda çeşitli izlerin ilgilerini çektiğini ve araştırıldığını söyledi. Melander, yeni elde edilen bilgilerin ne olduğu konusunda kesin bir açıklama yapmazken, PKK izinin yeniden araştırıldığını doğruladı.

PKK'YE "TERÖR ÖRGÜTÜ" DEDİĞİ İÇİN...

Emniyetin takip ettiği PKK izinin, dönemin Palme hükümetinin PKK'yı terör örgütü olarak damgalaması nedeniyle cinayeti intikam amacıyla işlemiş olabileceği yönünde olduğuna işaret edildi.

SİNEMA ÇIKIŞI KURŞUNLANDI

Yeniden gündeme gelen diğer Güney Afrika izinde ise, Palme hükümetinin o zamanki ırkçı Apartheid yönetimine karşı muhalefete yaptığı yardım nedeniyle bir ajanın cinayeti tertip ettiği yönünde olduğu ifade edildi. Palme, eşi Lisbet Palme ile 28 Şubat 1986'da başkent Stockholm'de sinema çıkışında silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

Christer Petterson adında bir İsveçli zanlı olarak mahkum edilse de, Yüksek Mahkeme tarafından beraat ettirilmişti.