Suriye’de onlarda DAEŞ militanını esir alan Şam Cephesi, tıpkı terör örgütünün yaptığı gibi esirleri turuncu kıyafetiyle giydirip kamera karşısında diz üstüne oturttu. Ancak videonun sonunda ilginç bir eylem gerçekleştirildi. 

Şam Cephesi direnişçileri, görüntünün sonunda tam infaz gerçekleşmeden önce yüzlerindeki maskeleri çıkararak ‘Biz katletme hevesinde değiliz’ mesajı veriyor. Ardından Cephe’de görev yapan bir imam gelerek DAEŞ militanlarına vaaz veriyor.

SİZİN DİNİNİZ KAFA KESMEKSE, BİZİM DİNİMİZ ISLAH ETMEKTİR

Muhammed El Hatip, ‘Dinimiz adalettir, İslamımız başımızın tacıdır. İyilik bizim ilkemiz zulüm bizden değildir biz de ondan değiliz. Kandırılanlara iyilik nasihat ettik. Bir nefis öldürenin cezası amelin cinsidir. Öldürülenlerin ne filmini çekeriz ne görüntülerini yayma hevesi içine gireriz kibirli bir şekilde. Film çekmeye ihtiyacımız yok. Kalpleri sertleştiren, devrimi karartan, bizi izleyenleri sevindiren, düşmanlarımızın kötülüklerini ve intikam duygularını artıran görüntülere ihtiyacımız yok. Ey aşırıcılar ve karanlığa bürünen DAEŞ’ciler, eğer karanlık ve maske sizin sloganınız ise beyazlık ve olduğu gibi görünürlük bizim sloganımızdır. Eğer hevesini ve dininiz kafa kesme dini ise, bizim dinimiz de ıslah etme ve dini öğretme dinidir’ sözleriyle dünyaya ve DAEŞ’e mesaj gönderdi.