Bu kaçış uyuşturucu baronu 'El Chapo' lakaplı Guzman'ın Meksika'nın en yüksek güvenlikli hapisanesinden 14 yılda ikinci kaçışı.

Başkent Mexico City'ye 90 kilometre mesafede olan Altiplano hapisanesinde en son dün akşam 21:30 sularında görüldüğü öğrenilen Guzman için insan avı başlatıldığı açıklandı. Derhal başlatılan operasyonla otoyolların etrafı sarıldı, Toluca havalimanında uçuşlar durduruldu.

13 YIL SONRA ABD VE MEKSİKA'NIN ORTAK ÇALIŞMASIYLA YAKALANMIŞTI

Meksikalı güvenlik güçleri 13 yıl boyunca firari olan Guzman’ı geçtiğimiz yıl Pasifik’teki TATİL kasabası Mazatlan’da yakalamıştı. Evine baskın yapılan Guzman, güzellik kraliçesi, ikizlerinin annesi eşi Emma Coronel’e (24) kahvaltı hazırlarken yapılan baskınla ele geçirilmişti. Operasyona FBI destek vermişti. 

2001'DE ÇAMAŞIR SEPETİNDE KAÇMIŞTI

1993 yılında hapse giren Guzman, 2001’de çamaşır sepetine girerek hapisten kaçmıştı.

ABD İADESİNİ İSTEMİŞTİ

ABD’li yetkililer, “yakalanan en büyük balık” olarak tanımladıkları, ülkelerine de uyuşturucu kaçıran Guzman’ın Meksika’daki herhangi bir cezaevinden tekrar kaçma riski nedeniyle iadesini istemişti. Fakat Meksikalı yetkililer, Guzman’ın daha önce aldığı 24 yıllık hapis cezasını çekmesi gerektiğini belirterek bu talebi reddetti.

SERVETİ 1 MİLYAR DOLAR

Forbes listesinin “dünyanın en güçlü insanları” listesinde de yer alan Guzman’ın mal varlığının 1 milyar dolar olduğu sanılıyor.