Oyunculuk eğitimini, birçok Hollywood yıldızınında eğitim aldığı The American Academy of Dramatic Arts 'da tamamlayan güzel oyuncu, dünya starlığına doğru büyük bir adım attı.Hollywood yapımı olan ve başrollerinde Luke Evans, Dominic Cooper, Charlie Cox gibi isimlerin olduğu 'Dracula Untold' filminde rol alan oyuncu, filmin çekimlerini tamamladı.

Güzel oyuncu çekimlerden çok kısa süre sonra, dünyaca ünlü BBC Worldwide Production yapımı olan ve Starz kanalında yayınlanan, Leonardo Da Vinci'nin gençliğinin konu edildiği, 'Da Vinci's Demon' dizisi ile anlaştı.Genç oyuncu, 2014 yılının
Ocak ayında yayınlanmaya başlayacak olan, 2. sezon bölümlerinde rol alacak.Bu yıl, Temmuz ayında tatil ve dizi görüşmesi için İstanbul'da olduğunu belirten Gwyn,

"Türkiye'ye gelmeden önce, yurt dışında yaptığım görüşmeler olmuştu.Türkiye'de halen yayında olan bir dizi projesi ile görüştüğümüz sırada, yurt dışındaki projelerimden olumlu sonuç aldım.Türkiye'deki projeden bir süre ses çıkmayınca, maalesef dönmek zorunda kaldım. Bu sene kısmet değilmiş, ama bir gün Türk projelerinde rol almayı çok isterim.Türkiye'deki dizilerde ise bir sezonda 39 bölüm çekiliyor. Yoğun çalışmayı seven biri olduğum için, şuan rol aldığım proje bittiğinde, Türkiye'ye mutlaka geleceğim ve şansımı deneyeceğim" dedi.

Türkiye'deki dizilerde ise bir sezonda 39 bölüm çekiliyor. Yoğun çalışmayı seven biri olduğum için, şuan rol aldığım proje bittiğinde, Türkiye'ye mutlaka geleceğim ve şansımı deneyeceğim" dedi.