Güney Kore ’nin başkenti Seul’ün güneyindeki Changsong şehrinde yaşlıların kaldığı bir hastanede önceki gün yangın çıktı. Hastane yetkilileri, diz çökerek kurbanların yakınlarından  özür diledi.
Olay yerine gelen itfaiyeciler yangını yarım saat içinde söndürmeyi başarsalar da, biri nöbetçi hemşire olmak üzere 21 kişi hayatını kaybetti. Yangın sırasında çıkan gazdan etkilenen 6 kişinin durumu ise ağır.

Diz çöküp,  özür dilediler

Olayın ardından hastane yetkililerinin, hastane önünde diz çökerek kurbanların yakınlarından  özür dilemeleri dikkat çekti.



Olay yerindeki itfaiye yetkilisi Kim Kyong-man, basına verdiği demeçte, ikinci katta bulunanların zehirli gazdan boğularak can verdiğini, birinci kattakilerin ise dışarı çıkmayı başardıklarını söyledi. Aralarında Yonhap adlı haber ajansının da bulunduğu bazı  Güney Kore medyası, hayatını kaybeden kişilerden birkaçının ellerinin yatağa bağlı olduğunu aktardı. Ancak bu iddia, yangını söndüren itfaiyeciler tarafından yalanlandı.

İtfaiyeci Kim, ölen hastaları yataklarında bulduklarını; fakat ellerinin iddia edildiği gibi bağlı olmadığını kaydetti. 4 bin 656 metrekare alanı olan iki katlı hastanede yangın esnasında 70-80 yaşlarında toplam 34 hastanın ve bir nöbetçi hemşirenin bulunduğu bildirildi. Olayda yaralananların durumunun ağır olması sebebiyle ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor; ancak 81 yaşındaki bir dementia (bunama) hastasının yangına sebep olmasından şüpheleniliyor. Yaşlı hastanın bu kapsamda polis tarafından sorgulandığı öğrenildi.