Yeni Zelanda'nın 43 mil kuzeyinde Karikari Peninsula bölgesinde balık tutmayan giden Stewart Fraser oltasına takılan balığı çekmek için makarasına asıldığında şok geçirdi. Oğlullar ile balık tutan Stewart Fraser saydam bir karidese rastladı.




Şaşkınlık içerisinde olan Stewart Fraser suyun üzerindeki değişik nesneyi almak ile almamak arasında kararsız kaldığını fakat merakına yenilerek daha yakından bakmak için ilginç cismi sudan çıkarmaya karar verdi.






Stewart Fraser şeffaf yaratığı eline aldığında yüzeyinin sanki balık pulları ile kaplıymış gibi olduğunu ve jölemsi ama oldukça sıkı bir forma sahip bir canlı olduğunu belirtti. İçindeki turuncu dilden başka bir organı görünmediğini belirten balıkçı saydam canlının ne olduğunu anlamaya çalıştı.




Fotoğraflar Stewart Fraser ve akradaşları taraflarından çekildi ve halen bu yaratığın ne olduğu bilinmezken hayatlarında ilk kez böyle bir canlı ile karşılaşan balıkçılar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Araştırmacılar tarafından Stewart Fraser ve arkadaşlarının çektiği fotoğraflar incelenirken resimlerdeki canlının Salpa Maxima aldı bir balık olduğu belirtildi ve türlerine nadir rastlanan bu canlılar Güney okyanusunda sadece soğuk sularda yaşadıkları belirtildi. Jelimsi vücuduna su toplayarak ve daha sonra topladığı suları püskürtme kuvveti ile ilerliyormuş.