Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Saldırıda 28 kişi şehit olurken, 61 vatandaş yaralandı.

Askeri hedef alan alçak saldırının faili henüz açıklanmazken, akıllara terör örgütü  DAEŞ’in Ocak ayı sonunda yayınladığı Dabiq dergisinde Türk askerine yönelik tehdidi geldi.

‘TÜRK ASKERİNİ ÖLDÜRMEK CAİZDİR’

Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren örgüt, Türkçe yayınladığı dergisinin son sayısında Türkiye’yi tehdit etti. Türk askerini ‘kafir’ ilan eden örgüt, dergide Türk askeri için ‘kanları helaldir’ ifadelerine yer verdi. Teröristler, Türk askeri için şu ifadeleri kullanmıştı;

“Türkiye gibi tağuti sistemlerle yönetilen ülkelerde, askerlik ve polislik gibi silahlı güç olmak ve onların ordularında yer almak küfürdür. Bu tür ülkelerde asker ve polislerin kanları helaldir. Onlar, küfür ve şiddet ehli oldukları için onlarla savaşmak ve onları öldürmek caizdir. Öldüklerinde küfür üzere ölürler, varacakları yer ise cehennemdir”.

‘’BUNUN BEDELİNİ ÖDETECEĞİZ’’

Irak ve Suriye'de onlarca sivilin ve Esed'e karşı savaşan muhaliflerin katledilmesine sebep olan DAEŞ'in dergisinde ayrıca, Türk ordusunun, Suriye’deki muhaliflere destek verdiği ve ‘İslam Devleti’ni karadan toplarla vurduğu belirtilerek, Türkiye’nin bu tavırları nedeniyle ağır bedeller ödeyeceği iddia edildi. “Türkiye, Halep’in kuzey kırsalında top atışları gerçekleştirmek suretiyle İslam Devleti’yle savaşan grupları bizzat desteklemektedir” denilen bölümde şu ifadelere yer verildi:

“Onlar bir kez daha İslam’a karşı bir olduğunu ortaya koydu. İslam Devleti, Allah’ın izniyle, Müslümanları katleden bu kafirlere bunların bedelini en ağır şekilde ödetmektedir ve ödetmeye de devam edecektir.”

Kaynak : Haber7