Fas İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 18 Şubat'ta ülkenin kuzeyinde yer alan Suveyra, Meknes ve Sidi kentlerinde yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan DAEŞ militanlarının "zehirli ve ölümcül etkili" maddelere sahip olduğu belirtildi. Güvenlik güçlerince ele geçirilen maddelerin, uluslararası sağlık kuruluşları tarafından "biyolojik silah" olarak kabul edildiği kaydedildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Örgütün elinde bulunan zehirli maddelerden az bir miktar bile insanın sinir sistemini yok etme gücüne sahip olurken, su veya havaya sızması halinde de çevreye ciddi zarar verir. Sorguya çekilen militanlar, zehirli ve ölümcül maddeleri Fas'ta gerçekleştirmeye çalıştıkları terör eylemlerinde kullanmak üzere ülkeye soktuklarını itiraf etti."
İçişleri Bakanlığı, 18 Şubat 2016'da ülkede terör eylemi gerçekleştirme planları yapan DAEŞ mensubu 10 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. Yakalananlardan birinin Fransız vatandaşı olduğu bilgisi verilen bakanlık açıklamasında, operasyonda ayrıca otomatik tüfek, tabanca, göz yaşartıcı bomba, çok sayıda mermi ve patlayıcı imalatında kullanılan maddenin de ele geçirildiği ifade edilmişti.