1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle idama mahkum edilen Molla'nın infazı, yarın sabah yerel saatle 10.00'a (TSİ:06.30) kadar ertelendi.
Bu gece asılacağı belirlenen Cemaat-i İslami Lideri Abdülkadir Molla'nın oğlu Mevdudi Molla, "Babamı son kez görmeye gidiyorum" dedi.

Bangladeş Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından bu gece 00.01'de idamına kara verilen Molla'nın oğlu Mevdudi Molla, babasının idam öncesi son kez aile fertleriyle görüştürüleceğini, bunun için Bangladeş'e gideceğini söyledi.
Eğitim gördüğü Malezya'dan Bagladeş'e gitmek için havaalanına hareket ederken AA muhabirine duygularını paylaşan Molla, "İdamın durdurulması önceden mümkün olabilirdi ancak artık çok geç. Bangladeş hükümeti asmakta kararlı ve bundan vazgeçmeyecek" diye konuştu. Duygulanarak konuşmasına devam edemeyen Molla, "Allah'tan tek duam, idamın durdurulması" dedi.

Molla, şu an 23 aile üyesinin hapishanede Abdulkadir Molla ile görüşmek için bir araya geldiğini söyledi.
Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle idama mahkum edilmişti. Partide genel sekreter yardımcısı olarak görev yapan Molla, suçlamaları reddetmiş ve hakkında verilen ömür boyu hapis cezasının iptali için temyiz mahkemesine başvurmuştu.
Ülkedeki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, Bangladeş'in bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan'la işbirliği yapan ve onların safında yer alanların yargılanması için 2010 yılında Bangladeş hükümeti tarafından kurulmuştu.
Molla'nın ölüm fermanı yasadışı

Abdülkadir Molla'nın avukatı cezanın yasadışı olduğunu bildirdi. Molla'nın avukatı Hüseyin, '' Sadece kararı telaffuz eden Yargıtay hapis yetkililerine ölüm emri gönderebilir. Bir tanığın ifadesi ile birinin cezalandırılması oldukça nadir karşılaşılan bir durumdur. Eğer yargı bu temel üzerinde hazırlanıyorsa tanığın bir melek olması gerek'' dedi.

15 GÜN YERİNE 2 GÜN SÜRE
Yargıç nihai karar olarak idam  verdikten sonra bu kararı tekrar görüşülmesi için sanık tarafı yüksek mahkemeye gönderir ve bunun için 15 gün süre verilir. Molla'nın bu kararda hükümet acele etti ve 2 gün süre verdi.

AİLE FERTLERİ İLE SON KEZ GÖRÜŞTÜRÜLECEK
Bangladeş Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından bu gece 00.01'de idamına karar verilen daha sonra idamı yarın saat 10.30'a ertelenen Molla'nın oğlu Mevdudi Molla, babasının idam öncesi son kez aile fertleriyle görüştürüleceğini, bunun için Bangladeş'e gideceğini söyledi.
Eğitim gördüğü Malezya'dan Bagladeş'e gitmek için havaalanına hareket eden Molla, "İdamın durdurulması önceden mümkün olabilirdi ancak artık çok geç. Bangladeş hükümeti asmakta kararlı ve bundan vazgeçmeyecek" diye konuştu. Duygulanarak konuşmasına devam edemeyen Molla, "Allah'tan tek duam, idamın durdurulması" dedi.
Molla, şu an 23 aile üyesinin hapishanede Abdulkadir Molla ile görüşmek için bir araya geldiğini söyledi.
10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde alınan bu karar sosyal medyada da büyük tepkilere neden oldu. #BangladeşİdamıDurdur / #stopexecutionBangladesh hastagları ile idama tepki gösterenler İslam alemini bu katlima dur demek için harekete geçilmesini istedi. Abdulkadir Molla'nın infazı dursun diye
Twitter'da kampanya başlatıldı
O tweetlerden bazıları;
Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla bu gece idam edilecek, sessiz mi kalacağız? #Bangladeşidamıdurdur #stopexecutionBangladesh
Zulüm karşısnda susmayın,dilsiz şeytan olmayn!Sesinizi duyurun!
#AbdülkadirMollaİdamEdiliyor #BangladeşİdamıDurdur #stopexecutionBangladesh
Sessiz olun lütfen!
Müslümanlar öldürülüyor.
#stopexecutionBangladesh #Bangladeşidamıdurdur
@hicri_saracoglu: Bugün "Dünya İnsan Hakları Günü" Sessiz Olun..! Bu Gece Abdulkadir Molla İdam Edilecek #Bangladeşidamıdurdur
Gulden Sonmez ‏@Gulden_Sonmez
Mollalarını idamla kurban vermiş bir halkın insanları olarak alim Abdulkadir Molla için #stopexecutionBangladesh #Bangladeşidamıdurdur
Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle idama mahkum edilmişti.
Cemaat-i İslami Partisi'nin Genel Sekreter yardımcısı olarak görev yapan Molla, suçlamaları reddetmiş ve hakkında verilen ömür boyu hapis cezasının iptali için Temyiz Mahkemesi'ne başvurmuştu. Molla'nın Temiz Mahkemesi'nde açtığı itiraz davası sonuçlanmış Molla'nın ömür boyu hapsi, idam cezasına çevirilmişti.
Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, Bangladeş'in bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan'la işbirliği yapan ve onların safında yer alanların yargılanması için, 2010 yılında Bangladeş hükümeti tarafından kurulmuştu.

224 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Bu yıl Ocak ayından beri muhalefet protestocular, polis ve hükümet arasında çıkan savaşta en az 224 kişi hayatını kaybetti. Bu kararın halkı daha fazla şiddete tetikleyeceği endişeleri mevcut.