Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın haberine göre sanıklardan yedisi Kuveytli, beşi Suudi Arabistanlı, üçü Pakistanlı ve 13'ü de vatandaşlığı bulunmayan Bedevilerden oluşuyor.

Sanıklardan 24'ünün Kuveyt'te tutuklandığı ifade edilirken beşinin gıyabında yargılanacağı bildirildi. Beş kişiden ikisinin patlayıcıları Kuveyt'e aktarmakla suçlanan ve Suudi Arabistan'da yakalanan iki Suudi kardeş olduğu aktarıldı.

Sanıklardan ikisinin kasıtlı cinayet ve cinayete teşebbüs, diğer ikisi patlayıcıarının kullanımında eğitim vermek, dokuzu suçun işlenmesine yardım ve geri kalanının dasaldırıyı bilip yetkililere ihbar etmemek suçlamasıyla yargılanacağı bilgisi de açıklamada paylaşıldı.

Kuveyt'te 26 Haziran Cuma günü Şiilere ait İmam Sadık Camisi'nde intihar saldırısı düzenlenmiş 27 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ'in Suudi Arabistan kolu üstlenmişti.

Kuveyt, tarihindeki en kanlı saldırının ardından güvenlik tedbirleri kapsamında Kuveyt vatandaşları ve sakinlerinin DNA kaydının oluşturulmasını öngören yasa parlemento onaylanmıştı. Kuveyt kabinesi, terörle mücadele için daimi komite kurulmasına karar vermişti.