Bipolar hastası olan hamile bir anne, rızası dışında doğumun normal şekilde gerçekleşme vakti henüz gelmemişken, sezaryenle bebeği alınarak, yavrusunu geri alma girişimleri olumsuz yanıtlanarak sınırdışı edildi.
ANNE HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI

İngiltere’de hamile ve iki çocuk annesi İtalyan bir kadın hostes olabilmek için eğitim aldığı sırada panik atak nöbetleri geçirmeye başladı.

Kadının manik depresif olup ilacını almadığı bildirildi. İngiliz polisi kadının İtalya’daki annesiyle telefonda görüşüp sinir hastalıkları hakkında bilgi aldıktan sonra kadını ruh ve sinir hastalıkları hastanesine kaldırdılar. 

Kadın, hastaneye yatırıldıktan beş hafta sonra karşı çıkıp direnmesine rağmen uyuşturularak bebeği sezaryenle alındı. Yetkililer daha sonra kız bebeği alıkoyarak kadını İtalya’ya geri gönderdi ve şu günlerde 15 aylık olan bebek nedeniyle uluslararası hukuk savaşı başladı.

Şubat ayında yeniden ilaçlarını alarak normale dönen kadın İngiltere’ye gitti ve çocuğunun kendisine iade edilmesini talep etti, ancak mahkeme çocuğun evlatlık olarak başka bir aileye verileceğini bildirdi.

Roma Yüksek Mahkemesi de, İngiliz yasalarının bir İtalyan vatandaşına uygulanabilirliğini sorguluyor.

Eşinden boşanan kadın ise kızının kendisine iade edilmesi ya da arkadaş ve akrabalarına verilmesi için mücadele ediyor. Kadının İngiltere’deki avukatı ise sezaryen kararına izin veren mahkeme emrini gördüğünü ve “Bu meslekteki geçirdiğim 40 yıl boyunca böyle bir şey görmedim. Çok hasta birinin tıbbi müdaheleye izin verecek durumda olmayacağını anlayabilirim ama sezaryen şimdiye dek görülmemiş bir şey” açıklamasında bulundu.

Şimdi kadının hastaneye yatırıldığı sırada diğer iki çocuğuna bakan İtalya’daki yakınlarının durumdan neden haberdar edilmedikleri sorgulanıyor.

OLAY PARLAMENTOYA TAŞINACAK

Liberal Demokrat milletvekili John Hemming Sunday Telegraph tarafından kamuoyunun gündemine getirilen olaya el koydu. 

Zorla uygulanan sezaryenle çocuğu vaktinden önce rahminden alınan kadınla telefonda görüşen miletvekili, İtalyan Büyükelçiliği yetkilileri ile de temasa geçti.

Olayı parlamento gündemine getireceğini kaydeden Hemming, kararı alan sosyal yetkilileri sert ifadelerle eleştirdi.