Sırbistan'ın Zarozje köyünde yaşayanlar, yüzyıllardır vampir korkusuyla hayatlarını devam ettiriyor.


Bir dağ köyü olan Zarozje köyünde, efsaneye göre köylüler, yüzyıllar boyunca geceleri Sava Savanovic isimli vampirin evlerini harap edeceğini düşünüyor



Sava Savanoviç isimli vampirin daha önce yaşadığı iddia edilen ev de, bir aile tarafından satın alınıp turistlerin ziyaretine açılmış, ancak daha sonra ailenin vampir korkusuyla evi terk ettiği söyleniyor.


Ev zaman içinde harabeye dönerken barınacak yeri olmayan vampir Savanoviç'le ilgili söylentilerin sonuncusu; yeni bir ev arayışına girdiği ve kanını içtiği kişileri parçalara ayırarak, değirmende öğütmek için kurban avına çıktığı.



Ardından belediye başkanı Miodrag Vujetic: “ Hepimiz korkuyoruz. Bu yüzden insanlara ‘Evlerinizin pencerelerine sarımsak ve haç koyun’ duyurusu yapıldı.” dedi.



Bu söyletilerden sonra her evde sarımsak, sopa bulundurmak ve hava karardıktan sonra dışarı çıkmamak köy konseyi tarafından kural haline getirilmiş.



Köylüler, yaşamlarının her saniyesini vampir Savanoviç'in kendilerini öldüreceği korkusuyla yaşıyor. İşte o köyden kareler...