Bosna’daki Müslümanlara yönelik soykırımın boyutlarını dünya çapında duyurmak için sosyal medyada kampanya başlatan üniversite öğrencileri Twitter hesapları üzerinden yaklaşık iki ay önce Priyedor kenti yakınlarındaki Tomaşitse'de, bulunan Bosna Hersek'in en büyük toplu mezarından fotoğraflar ve videolar paylaştı. 
Saraybosna Üniversitesi öğrencilerinden Esad Rebihiç (26), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tomaşitse'de bulunan toplu mezardan 800’den fazla kişinin cesedine ulaşıldığını hatırlatarak, “Fark ettim ki gazetelerde, televizyonlarda ya da internet sitelerinde çıkan haberlere rağmen birçok arkadaşım bundan habersizdi. Biz de bunun üzerine Twitter üzerinden katliam ve soykırıma dikkat çekmek istedik" dedi. 

İnsanların yanı başlarındaki toplu mezardan haberdar olmadıklarını hatta bazılarının bunu umursamadığını dile getiren Rebihiç, "Twitter'ın gücünün farkındaydım ve bu gücü kullanmak istedim. Bir gün belirleyip, o günü 'Tomaşitsa Tweet Günü' olarak seçtim ve böyle bir kampanya başlatıp Tomaşitsa'yı duyurmak istedim" diye konuştu. 

Twitter üzerinden #Tomasicatweetday etiketiyle başlatılan kampanyaya dünyanın dört bir yanından destek yağarken bazı Bosna Hersekli politikacı ve diplomatlar da kişisel hesaplarından soykırıma ilişkin mesajlar paylaştı. 

Bosna Hersek'in kuzeyindeki Priyedor kenti yakınlarındaki Tomaşitsa'da iki ay önce bulunan ve kazı çalışmalarına başlanan toplu mezarda aynı bölgede 2006 yılında çıkarılan cesetlerle birlikte 800'ün üzerinde ceset çıkarıldı. Yetkililer, Tomaşitsa'daki toplu mezardan 300'den fazla cesedin daha çıkarılacağını belirtti.