Bermuda Şeytan Üçgeni'nin Sırrı Çözüldü

Bermuda Şeytan Üçgeni, yapılan son araştırmalarla esrarengiz olmaktan çıkarıldı.

Haberde, Şeytan Üçgeni'ni Charles Berlitz'in 1974 yılında yayımladığı "Bermuda Üçgeni" adlı Kitapla esrarengiz hale getirdiği vurgulandı. Berlitz'in kitabında Bermuda Üçgeni'nde meydana gelen kazalara gizem katarak anlattığı ve böylece bir efsane doğduğu belirtildi.

Dünyanın sadece iki noktasında magnetik pusula tam olarak Kuzey'i gösteriyor. Bu noktaların biri Bermuda Üçgeni. Normal pusula ile bu noktalarda yapılan ölçümlerde 60 derecelik bir hata oluşuyor. Kule uzmanları uçaklara koordinatları verirken bu durumun farkında değil ve böylece kazalara davetiye çıkarılıyor.

Bir diğer senaryoda ise Bermuda Üçgeni denilen bölgenin Altında okyanusta metan gazını birikmiş olması. Metan gazı da gemi kazalarına neden olmuş olabilir.

Günümüzde artık ciddi araştırma yapan bilimadamları Şeytan Üçgeni'nin sadece bir efsane olduğu bunu da yazar Charles Berlitz'in yarattığı konusunda hem fikir. Londra merkezli sigorta şirketi Lloyd's da esrarengiz olduğu bilinen bu noktada dünyanın diğer bölgelerinden daha fazla kaza olmadığını istatistiklerinde açıkça ortaya koyuyor