Almanya'nın en çok izlenen eğlence programının sunucusu "Guido Cantz", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden meslektaşı hakkında ağır konuştu. "Mizah anlamlı ve akıllı olmalı" diyen Cantz, "Aynı şey bana olsaydı, ben de mahkemeye verirdim" dedi.

Guido Cantz Almanya'da yayınlanan "Şakadan anlıyor musunuz?" adlı eğlence programının sunucusu. Programı yıllardır ülkedeki en çok izlenen programlarından biri.

Cantz, Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk milletine ağır hakaret eden Alman sunucu Böhmermann hakkında, açıklamalar yaptı.

MİZAH, HAKARET ETMEZ İNCİTMEZ

Meslektaşını ağır bir dille eleştiren Cantz, "Mizah, insanlara hakaret etmez, incitmez" dedi. "Mizah'ın eğlenceli, anlamlı ve akıllı olması lazım" diyen Cantz, "Eğer Böhmermann bana da böyle şiir yazsaydı benim avukatımdan da mektup alırdı" ifadelerini kullandı.

BUNLAR KENDİNİ SEYİRCİLERİN ÜSTÜNDE GÖREN İNSANLAR

44 yaşındaki Cantz Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'a şiirle hakaret eden ZDF sunucusu Jan Böhmermann olayının sinir bozucu olduğunu söyleyen sunucu "Bunlar kendini seyircilerin üstünde gören insanlar" diye sözlerine devam etti.

Böhmermann şiirinde "Bunları söylemek suç diyerek" Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan hakkında ağza alınmayacak hakaretler etmişti. Hamburg Eyalet Mahkemesi verdiği ihtiyadi tedbir kararında Böhmermann'ın şiirin çok büyük bir bölümünü tekrar edemeyeceğine hükmetti.

Böhmerman Başbakan Angela Merkel'in verdiği izinle Alman ceza kanununun 103. maddesi uyarınca yabancı devlet adamına bilerek hakaret etmekten 3 ila 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak.