Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Bidzina İvanişvili gibi uygun zamanda göreve geldiğini ve yine uygun zamanda da istifa ettiğini söyleyen Garibaşvili, böylece gelecek nesile demokrasi açısından bir örnek bıraktığını söyledi.

Garibaşvili, hükümet binasında düzenlediği basın toplantısında, istifa ettiğini söyledi. Son yıllarda Gürcistan hükümetinin birçok alanda önemli adımlar attığını, özellikle AB ve NATO'yla entegrasyon sürecinde ciddi ilerlemeler kaydedildiğini belirten Garibaşvili, ülkesinin sadık bir askeri olmaya devam edeceğini söyledi.

MUHALEFETİN İDDİALARI

Gürcistan'ın en büyük muhalefet partisi "Birlik Ulusal Hareketi"nin liderleri, düzenledikleri basın toplantısında kararın aslında Garibaşvili değil, eski Başbakan İvanişvili tarafından verildiğini iddia etti.

Parti liderlerinden Giga Bokeria, İvanişvili'nin hala hükümet üzerinde etkili olduğunu öne sürerek, Garibaşvili'nin İvanişvili'nin isteği uyarınca istifa ettiğini savundu. İvanişvili'yi kurduğu ekiple ülkeyi "zor duruma" düşürmekle suçlayan Bokeria, halkın 2016'daki seçimde İvanişvili'ye demokratik yoldan "hayır" demesi gerektiğini savundu.

Gürcistan Anayasası'na göre, iktidar partisi "Gürcü Hayali", bir hafta içinde cumhurbaşkanına yeni başbakan adayını sunacak.

Ivanişvili'nin kabinesinde 2012-2013 yılları arasında içişleri bakanı olarak görev yapan Garibaşvili, Ivanişvili'nin istifasının ardından, 20 Kasım 2013'te başbakan olmuştu.