Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın terör saldırılarına karşıyız.
 
-Bu ülkede, Hz. Peygambere hakaret edilmesine izin  vermeyiz, bu çok açık ve net ilkesel tutumdur. Herkes bunu böyle bilmelidir. Bu  konu ilgili basın kuruluşları nezdinde de izah edilmiştir.
 
-Basın özgürlüğü hakaret etme özgürlüğü anlamına  gelmez. Hele hele bu bizim şahsiyetimizden, kişiliklerimizden çok daha büyük  anlam taşıyan ve alemlere rahmet olan bir Peygamber'e, şahsiyete yönelik bir  hakaret ise bu basın özgürlüğü değildir.
 
-Şahsına gelebilecek bir hakareti dahi müsamahayla, sabırla karşılayabilecek olan insanlar, Hazreti Peygamber'e bir  hakaret olduğunda, onu, o ölçüde karşılamayacağı açıktır. Hal böyleyken,  Türkiye'de bu hassasiyet varken, birileri Hazreti Peygambere hakaret niteliği  taşıyan bir karikatürü, görüşü basıyorsa burada bir tahrik vardır."
 
-Eğer böyle bir durum varsa, tahrik varsa, ortaya çıkabilecek her türlü güvenlik problemini önlemek için tedbir alırız. Herhangi bir çatışmayı, gerilimi önlemek için her türlü tedbiri alırız. Geçmişte yaşanan bazı acı olaylar gibi olayların yaşanmasına izin vermeyiz.
 
-Bu ülkede insanların Hz. Peygambere olan saygısını biliriz. Birisi tahrik yaparsa her türlü tedbiri alırız.
 
NETANYAHU'YA ÇOK SERT TEPKİ
 
Paris'te katliam yapan teröristler ne kadar  insanlık suçu işlemişlerse, Gazze'de plajda oynayan çocukları hava  bombardımanıyla katleden, binlerce evi yok eden, her fırsatta Filistinli'yi  öldürmeyi neredeyse doğal hale getiren ve bizim için, Türkiye için ayrıca  uluslararası sularda seyreden bir yardım gemisine operasyon yapıp  vatandaşlarımızı katleden bir hükümetin başı olarak Netenyahu, aynı Paris  katliamını yapan teröristler gibi insanlık suçu işlemiştir. Bundan kaçamaz."
 
CİZRE'DE ÖLDÜRÜLEN ÇOCUK
 
-Cizre'de hayatını kaybeden çocukla ilgili, burada  net olarak ifade etmek istiyorum; bunun, herhangi bir şekilde emniyet  görevlilerimizin kurşunlarıyla öldürülmesi söz konusu değil. Orada ne fiili bir  müdahale ne de gaz kullanımı söz konusu oldu."