Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani 4 gündür süren Musul operasyonunu Amerikan CNN International televizyonuna değerlendirdi.
Kürt lider Barzani, "Musul savaşı büyük ve zor bir savaş olacak ancak peşmergenin başarılı olacağından eminim. Irak ordusunun yardımı ve koalisyonun desteğiyle başarılı olacaklarına inanıyorum" dedi.
Peşmerge ve Irak ordusunun birlikte hareket ettiğine dikkat çeken Barzani, "İlk defa peşmerge güçleri ile Iraklı güçler ortak bir şekilde tek düşmana karşı mücadele ediyor. Bu bir değişimdir" şeklinde konuştu. 
Barzani yüzde 90'ı Sünnilerden oluşan Musul kentini DAEŞ'ten temizleyecek operasyonun ardından neler yapılması gerektiğini de sıraladı.
Kürt lider Barzani şunları dile getirdi: "Bu krizlerin tekrarlanmaması konusunda Musul'daki tüm etnik gruplara garanti verilmeli. Musul operasyonu sonrasındaki amaç ise intikam duygusuyla hareket etmenin önlenmesidir. Halk barış içinde yaşayacağından emin olmalı. Farklı etnik gruplardan oluşan ortak bir yönetim oluşturulmalı."
Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü için ortak bir komite kurulması konusunda anlaşıldığını da belirtti.
Barzani'den Musul operasyonu açıklaması