MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli IŞİD'in Musul'da rehin aldığı Türkler'le ilgili Başbakan Erdoğan'a yüklendi.

Başbakan'ın rehinelerin güvende olduğunu söylemesi ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın IŞİD'in hedefinde Türkiye'nin olmadığını belirtmesine karşılık ise 'IŞİD Survivor yarışması düzenledi de biz mi kaçırdık?' diyerek yanıt verdi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları: 

Türkiye'nin hayati çıkarlarının hiç bir zaman olmadığı kadar tartışıldığı ve tehlike altında olduğu bir dönemden geçiyoruz. 

Başbakan Erdoğan'ın bu tavırları karşımıza felaket çıkarmıştır. Başbakan kim olduğunu yetkiyi kimden aldığını unutur olmuştur.

Türk milletinin en büyük talihsizliği tıpış tıpış eş başkanlık yapan bu şahıstır. Günlerdir Irak'ta patlayan etnik olayı konuşuyor ve işgali izliyoruz. Bu süreç Büyük Ortadoğu Projesine doğru hızla ilerlemektedir. Irak kardeşin kardeşe ölüm yağdırdığı silah çektiği cehennem vadisinie teslim olmuştur.

5-10 bini arasında militanı bulunan IŞİD Irak'ı yakıp yıkmıştır. Irak ordusu çil yavrusu gibi dağılmıştır. Askerler tek kurşun atmadan kaçmıştır. Musul'un düşmeside böyle olmuştur.

Bu durum uluslararası hukuka ağır bir darbedir.  Sınırlarımızın hemen dibinde konuşlanan IŞİD şimdi Ortadoğu'nun yeni baş belasıdır.AKP'nin zamanla ve Batı'nın bastırmasıyla bu terör gruplarla arasına mesafe koyması kesin sonuçlar doğurmamıştır.

IŞİD militanlarının Suriye'deki hangi hapishaneden ne zaman bırakıldığını bilmekle övünen bu hükümet bu durumun ciddiyetinin farkında değildir.

KONSOLOSLUK BASKINI

Konsolosuluğn güvenliğini sağlayan özel harekatılar tek kurşun bile sıkmamıştır. Gördüğümüz gibi AKP'dn Musul'a giden emir de bu yöndedir.

Konsolosluğun bulunduğu toprak Türkiye toprağıdır. Yani IŞİD bu durumda Türkiye'ye saldırmıştır. Sayın Erdoğan sana diyorum bu senin için bir anlam ifade ediyor mu? Sen paramı sayıyordun, paramı sıfırlıyordun? 

Başbakan bu durumda bile muhalefete nasıl kara çalarım derdindedir. Rehin alınan vatandaşlar için çalışmalar devam etmektedir denmiştir. Ne gariptirki hala bu çalışmalar bitmemiştir. Başbakan IŞİD'e terörist dememiştir diyememiştir. IŞİD bir terör örgütüdür ve Irak'ın yanında Türkiye'ye de saldırmıştır.

"KORKAK BAŞBAKAN"

Korkak Başbakan yine nereye kaçtın nereye sıvıştın. Başbakan bunlara kafa yormak yerine bizim IŞİD'i kışkırtığımızı iddia etmektedir. Başbakan'ın bu sözlerinin bizim için hiç bir aslı yoktur.

Başbakan sindiğin yerden çık, masaya yumruğunu vur. Bu rehineleri kurtarmak Başbakan'ın şeref ve namus borcudur. Bunun bedelini IŞİD'e ödetmesi lazımdır.

Peki Başbakan bize ne dedi. Bunların dünyadan haberi yok dedi. Rehinelerin başına bir şey gelidği zaman bunun hesabını nasıl ödeyeceksiniz dedi. Başbakan ya bu durumu anlayamamıştr ya da anlamamazlıktan gelmektedir.

IŞİD'E OPERASYON

IŞİD kapımıza dayanmış bayrağımızı indirmiştir. Türkiye'nin itibarı kayboluyor. Başbakan ısrarla sağduyulu olacağız diyor.

İşte bu gerçekler hüsran vericidir. Gerekirse Musul'u havadan ablukaya alır hem rehineleri hem de Türkmenleri orada kurtarır.

Ortadoğu'da ricayla hiçbir yere varılamaz. Hiçbir kötü niyetin üstesinden gelinemez.Başbakan terörist görür görmez masa kurmaktadır.

IŞİD SURVIVOR YARIŞMASI MI DÜZENLEDİ

Erdoğan radar gibi teröristi her yerde bulmakta ve bağrına basmaktadır. Başbakan’ın geceleri huzurla başını yastığa koyması için herhalde ‘bugün PKK ya da IŞİD için ne yaptın’ sorusunu sormalıdır. Rehin alınanların güvende olduğunu söylemektedir. Her an ağlama modundaki Başbakan Yardımcısı IŞİD’in hedefinde Türkiye’nin olmadığını söylemektedir.

Bu sözlerin neresinden tutalım? IŞİD, Survivor yarışması düzenledi de biz mi kaçırdık. Bugün ne pişirsem, gelinler kaynanalar türünden programlar tertip etti de biz mi anlamadık. Bunun için katılım artsın diye insan kaçırıldı da biz mi bilemedik.

Yaşamadığımız rezalet kalmamışken bunlar bize ne anlatmaktadır. Başbakan ve hükümeti bizimle alay mı etmektedir? Rehin alınan vatandaşlar güvendeysen güven nedir nasıl sağlanmaktadır.

Yakın vadade IŞİD rehinelerei serbest bırakacaktır ancak olan Türk milletinin itibarına olacaktır.

Türkiye'nin Suriye politikası çökmüştür. AKP hükümeti komşu ülkelerdeki hiç bir olaya müdahale edememiştir.

Geleneksel izle gör politikası bitmiştir. Biz bölge halkının vicdanı olmaya devam edeceğiz. Hedefimiz Türkiye'nin etrafında bir barıştır. Biz bir değişim dalgası yaratacağız. Yalandan insan ölmez ama iktidarlar çöker insan içine çıkacak halleri kalmaz.

Başbakan nefsine teslim olmuş hırslarına yenilmiştir. Bugün AKP'de politika yoktur. Ortadoğu haritası yeniden masaya yatırılmış ve Irak'ın bölünmesi için tüm şartlar oluşturulmuştur.

Jeopolitik gerçeklerimize göre gereken önlemler alınmazsa tüm bunlar Türkiye'yi çok yüksek derecede etkileyecektir. Türkiye milli haklarına yönelik tehditlerle karşı karşıyadır.

IRAK'TAKİ TÜRKMENLER

Bugünkü ortamda Irak Türkmenleri büyük bir tehditle yüzyüzedir. Irak Türkmenleri çaresiz, savunmasızdır. Irak Türkmenleri bizi asıl öldüren düşman kurşunu değil Türklerin sukutudur demektedir.

Son olayar göstermiştirki Türkmenler soykırıma uğramıştır.Türkmenler Türkiye için nasmus meseledir. Recep Tayyip Erdoğan bunu böyle anlamaya mecburdur. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Türk milleti ilk defa cumhurbaşkanını doğrudan doğruya seçecektir. Milletimiz cumhurbaşkanı seçme olgunluğunu gösterecektir. Cumhurbaşkanı seçimleri her zaman gerilimli ve sıkıntılı geçmiştir.

12.Cumhurbaşkanı seçiminin kriz ve karmaşadan uzak olması demokrasi için hayatidir. MHP öteden beri bu cumhurbaşkanı makamına oturacak şahsiyetin kucaklayacı, kapsayıcı ve kuşatıcı olması gerektiğini savunmuştur.

Cumhura baş seçeceğimize göre her yönde uzlaşmamın önemine hep değindik. Bu maksatla 16 Mayıs'tan beri çok önemli temaslarda bulunduk.

Dün CHP'nin sayın genel başkanı ve çalışma arkadaşları bir isim önerisiyle gelmiş ve MHP bu ismi uygun bulunmuştur. 12. Cumhurbaşkanı adayı olarak sayın Prof. Dr. İhsanoğlu’nun ismi üzerinde mutabakat sağladığımızı tekrar belirmek isterim.

Daha önce görüştüğümüz siyasi partilerin bu görüşe yakınlık göstericiğini umuyorum. Öncelikle bilgili birikimli bu saygın kişinin adaylığını Cenabıllah'dan...

Bilgili, birikimli, çelebi ruhlu bir bilim insanıdır. 10 yıla yakın sürdürdüğü görevinde çok başarılı olmuştur. Siyasetle organik bir bağının olmadığı hepimizin malumudur. Şu zamanda aday olması Türkiye için bir şanstır.

10 yıla yakındır sürdürdüğün görevinde çok başarılı olmuş ve milletimizi temsil etmiştir. bölgesel sorunların yoğunlaştığı bir dönemde Cumhurbaşkanı olması Türkiye için çok önemli olmuştur.