Krizle çalkalana Yunanistan'da son seçimle birlikte koalisyonla başa gelen Çipras'ın partisi de artık erken seçimin kaçınılmaz olduğu görüşünde.
Koalisyonların istikrarsızlık olduğunu söyleyen Ali Babacan, yaklaşık 2 ay önce Yunan hükümetinin çok uzun ömürlü olmayacağını söylemişti.
Babacan'ın bu açıklamasının üzerinden 2 ay bile geçmeden komşuda erken seçim sesleri yükselmeye başladı.

ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in çağrısı üzerine Brüksel’e giden Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın AB'nin Yunan hükümetinden taleplerinin ülkesi için kabul edilemez olduğu belirtildi.

"TEK SEÇENEK ERKEN SEÇİM"

Kreditörlerin anlaşma karşılığında öne sürdüğü koşulları "kabul edilemez şantaj" olarak değerlendiren üst düzey hükümet çevrelerince yapılan açıklamalarda, Brüksel'deki son gelişmeler karşısında ülkenin tek seçeneğinin erken seçim olduğu ifade edildi.

İÇİŞLERİ BAKANI DOĞRULADI

İçişleri Bakanı Nikos Vuçis, kurumların koşullarını hiçbir Yunan hükümetinin kabul edemeyeceğini ifade ederek, erken seçim kararının hükümetin seçenekleri arasında bulunduğunu belirtti.
Yunanistan’ın zaman kazanması için IMF’ye yarın ödeme yapması gerektiğini ifade eden Vuçis, "Ancak, uzlaşma sağlanamaması durumunda erken seçime gidilebilir" dedi.

BABACAN 'ORTALAMA 1 YIL' DEMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Nisan ayı başlarında yaptığı bir açıklamada Yunan hükümetinin en fazla 1 yıl ömrü olduğunu söylemiş şunları demişti; Güven oluştuktan sonra istikrar kolaylaşıyor. Güven olmadığı zaman istikrar olmaz, ticaret de yürümez. Hemen yanı başımızda Avrupa'da Yunanistan'ı görüyoruz kronik ekonomik problemlerle baş başalar. Bu hükümetlerin ömrü ortalama 1 yıl.

FERHAT ESNEK - HABER 7