Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında, terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmiş olmasından son derece kederlendiğini bildirdi.
Mesajında, "Bu terör saldırısını lanetliyoruz. Terörün tüm çeşitlerine karşı hep birlikte ve kararlı mücadele yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz" vurgusu yapan Aliyev, "Yaşanan facia nedeniyle size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum." ifadelerini kullandı.
"DERİN ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİZ"
Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziyelerini iletirken Türk halkına başsağlığı diledi. Ayrıca hain saldırının Pakistan nezdinde şiddetle kınandığı belirtildi.
Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin, Pakistan'ın terörizme karşı Türkiye ile ortak çabalara devam edeceğini söyledi ve derin üzüntü içerisinde bulunduklarını ifade etti. Başbakan Şerif ise açıklamasında terör saldırısını şiddetle kınarken, Türk hükümeti ve halkına taziyelerini sundu. Her iki açıklamada da Pakistan'ın güçlü bir şekilde Türkiye ile dayanışma içinde olduğu bildirildi. Başbakan Şerif, "Yaralılar ve hayatını kaybedenler için dua ediyoruz" dedi.
Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "Hain terör saldırıları kardeş Türkiye'nin istikrarını yıkamayacak" denildi.
Azerbaycan ve Pakistan'dan İstanbul saldırısına sert tepki