Danimarka'da İslam İnanç Toplumu'na ait bir cami ve kültür binasının kundaklamasının ardından başlayan tartışmalar tehlikeli boyutlara ulaştı.

40 kişi ile birlikte binayı yakmak isteyen 34 yaşındaki şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme saldırganın psikolojik rahatsızlık içinde olduğunu ve tam olarak ifadesinin alınamadığını bildirdi. Saldırganın gözaltı süresi 4 hafta uzatıldı. Ancak Müslümanlara karşı olan bazı şahıslar sosyal medya üzerinden, camileri kundaklayacak kişilere bedava benzin vermeye hazır olduklarını yazdı.

Svend Jeppesen adındaki Danimarkalı, Facebook sayfası üzerinden yazdığı mesajda"Camilere hayır. Deve pisliklerini yakın. Neden sadece bir yer yakıldı? Bir cami kundaklanacaksa ben de bir bidon benzin vermeye hazırım, yeter ki bir Müslüman ölsün" dedi.

Jeppesen tepkilere cevap olarak da "Yakmak isteyen ben değilim başkaları, ben sadece bir bidon benzin vermeye hazırım" diyerek kendini savundu. Sören Bomholt adlı Danimarkalı da Müslümanlara ve camilere karşı olduğunu yazdı.

Tartışmaları alevlendiren bir grup ise Facebook'ta oluşturduğu "Camilere karşı" adlı sayfada "İslam'dan arıtılmış bir ülke" şeklinde kampanya başlattı ve 7 bin üyeye ulaştı ancak Facebook sayfayı hemen kapattı.

Kapatılan sayfa kısa sürede başka bir benzer isimle yeniden açıldı ve 300 üyeye ulaşınca o da kapatıldı.