Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun düzenlediği saldırının gerçek sebebinin, "Suud ailesinin Yemen'deki nüfuzunu kaybetmesi" olduğunu öne sürdü.
Nasrallah, yaptığı televizyon konuşmasında, Suudi arabistan öncülüğünde Yemen'de Husi Ensarullah hareketine yönelik başlatılan hava saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.


Yemen'e hava saldırısı düzenleyen Suudi Arabistan'ı, Irak'taki intihar saldırılarılarından ve Suriye'de siyasi çözüme engel olmaktan sorumlu tutan Nasrallah, "Ne oldu da Araplar bu kadar gözü pek oldular. Cumhurbaşkanlığının Hadi'ye iade edilmesi bahanesi, Yemen'e savaş açmak için yeterli bir sebep mi? İsrail hiçbir zaman Suudi Arabistanlı yöneticilerin ve onların yandaşlarının gözünde böyle bir operasyonu gerektirecek tehdidi oluşturmadı" dedi.

Yemen'e saldırıyı kabul eden Müslümanların günahkar olduğunu ve kıyamet günü hesaba çekileceklerini söyleyen Nasralllah, "Saldırının en bariz bahanesi, 'İran'ın Yemen'de nüfuzunu artırdığı' iddiasıdır ki bu yalanların en büyüğüdür. Bölgenin kapılarını İran'a açan Suudi Arabistan'daki yönetici akıldır" ifadesini kullandı.

Saldırının gerçek sebebinin, "Suud ailesinin Yemen'deki nüfuzunu kaybetmesi" olduğunu savunan Nasrallah, saldırıların durdurulması için Suud'un elinde "hala bir şans" bulunduğunu söyledi.