Uygulamayı protesto etmek için sosyal medya üzerinden organize olan sol gruplar her gün gösteri düzenliyor.
Çarşamba akşamı toplanan 350 kişilik sol grup tarafından zaman zaman koruma amaçlı kurulan setlere ve polise taş ve havai fişek gibi yanıcı maddelerle saldırıda bulunuldu.

Son olayda yoldan geçmekte olan bir kişi kafasına taş çarpması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Çıkan olaylarda bir polis aracı zarar gördü. Altona semtinde bir araçta çıkan yangın ise başka bir araca sıçradı.

Eyalet meclisinde tartışılan konuyla ile ilgili NDR'ye konuşan Hamburg Başbakanı Olaf Scholz ise uygulamanın ortamı sakinleştirdiğini söyledi. Scholz, böyle devam etmesi halinde uygulamaya kısa sürede son verileceğini belirtti.

Yeşiller ise Hamburg Eyalet Meclisi'ne uygulamanın kalkması için önerge verdi. Önergenin 22-23 Ocak tarihinde oylanması bekleniyor. Yeşiller Hamburg Meclis Grup Başkanı Jens Kerstan şiddete karşı ittifak teklifinin zarar verdiğini söyledi.

Kerstan, "Tedbir amaçlı bu uygulama temel haklara ciddi bir müdahale olduğu gibi on binlerce kişiyi de zan altında bırakıyor. ABD'nin bile uyarıda bulunması Hamburg'a büyük zarar veriyor. Hemen kalkmasını istiyoruz, aksi takdirde polise karşı önyargılar artar" dedi.

Uygulamaya başından beri destek veren Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Hamburg Teşkilatı Başkanı Marcus Weinberg ve Eyalet Meclis Grup Başkanı Dietrich Wersich, polise saygı ve polisle dayanışma çağrısında bulundu.

Halkın güvenliği için çalışan polislerin yaralanmasına son verilmesini isteyen Weinberg ve Wersich, 13 Ocak tarihinden 1 Şubat tarihine kadar kampanya yapacaklarını ve polislerin çalışma saatleri, nöbetleri ve ücretleri konusunda iyileştirme için çalışacaklarını belirtti.