Almanya Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını “soykırım” olarak kabul etmesinin ardından, bazı kiritik adımlar atmaya hazırlanan Türkiye’nin, Almanya’nın İncirlik’e yönelik taleplerini bekletmeye alması gündemde. Nisan ayı sonunda Alman ordusunun DAEŞ’le mücadelede kullanılan Tornado tipi savaş jetleri için İncirlik’te askeri bir üs oluşturmayı planladığı ve bunun için Türk hükümetiyle görüştüğü belirtilmişti. Askerlerin donanımı ile birlikte 65 milyon Euro yatırım yapmayı planlayan Almanların taleplerinin içeriğine ulaşıldı.
32 BİN 450 METREKARELİK ALANA
Buna göre Almanya’nın Türkiye’den askeri üsle ilgili talepleri şöyle:
-Uçaklar için tenteli park yeri olarak kullanılması planlanan yaklaşık 20 bin metrekarelik ve 6 bin metrekarelik beton saha, 
-400 personelin barınma ihtiyacı için 4 binadan oluşan yaklaşık 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde yatakhane binaları,
-Bin 400 metrekare büyüklüğünde karargâh binası, 
-800 metrekare büyüklüğünde operasyon binası, 
-750 metrekare büyüklüğünde bakım binası. 
İSTİŞARELER BU HAFTA 
Bu talep için kaynak tahsisinin Almanlar tarafından yapılması planlanıyor. Görüşmeler 26 Şubat’ta Türk ve Alman hava kuvvetleri arasında başlamıştı ve müzakereler devam ediyordu. “Soykırım” geriliminin ardından, Türkiye’nin Almanya’nın İncirlik Üssü’ne yönelik taleplerini bekletme adımını atabileceği gündeme gelmişti. 
Türkiye’nin Almanya’ya yönelik ne tür tedbirler alacağı ile ilgili görüşmeler bu hafta başlayacak. Türkiye’ye istişareler için geri çağrılan Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Avni Karslıoğlu, bu hafta bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı nezdinde konuyla ilgili görüşmeler yürütecek.