Almanya'nın Leipzig kentine yapılacak olan cami arazisine çirkin bir saldırı düzenlendi. Cami arazisinde kazıklara saplanmış domuz kafaları bulundu. 
Almanya'nın Leipzig kentinde yapılacak cami arazisine kazıklara saplanan domuz kafaları bırakılırken, caminin inşa edileceği alana da litrelerce domuz kanı döküldü.

Alman Bild gazetesindeki haberine göre, Almanya'nın doğusundaki Leipzig kentinde yangın ihbarı alan itfaiye ekipleri, Gohlis bölgesinde Pakistan merkezli Ahmediye Cemaati'nce yapılacak yeni cami arazisine geldi.

Burada yapılan kontrollerde çöp tenekeleri içinde ateş yakıldığı ve alana tahta kazıklara saplanmış domuz kafaları bırakıldığı görüldü.

Olayla ilgili Leipzig polisi soruşturma başlattı. Polis sözcüsü Uwe Voigt, cami arazisinde kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce tahta kazıklara saplanmış 5 domuz kafası bulduklarını ve alana da litrelerce domuz kanı döküldüğünü söyledi.

Polis sözcüsü Voigt, olayın yabancı düşmanlığı içerdiğini tahmin ettiklerini ve araştırmanın başlatıldığını bildirdi.

Pakistan merkezli Ahmediye Cemaati Gohlis bölgesinde bir araziye iki minareli cami yapmayı planlıyor.

Aşırı sağcı Milliyetçi Demokratik Parti (NPD) projeyi protesto etmek istemiş ancak yüzlerce Leipzigli tarafından provokasyon engellenmişti.