Afganistan'ın Kunduz kentinde devam eden çatışmalar sırasında, Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü tarafından sağlık hizmeti sunulan hastanenin bombalanması sonucu 3 personel ile bazı hastaların hayatını kaybettiği bildirildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünden yapılan açıklamada, "Hava bombardımanda 3 personelimiz ile bazı hastalar hayatını kaybetti. Peş peşe yapılan bu saldırı hepimizi şoke etti. Elimizde kesin rakamlar yok. Şu anda arkadaşlarımız ilk yardım çalışması yapıyor. Çatışan tüm tarafların hastanelere ve sağlık personeline saygı göstermesi çağrısında bulunuyoruz" ifadesi kullanıldı.

Saldırı sonrası yangın çıkan hastanede 105 kişinin tedavi edildiği belirtildi. Afgan medyası, hava saldırısında onlarca doktor ve tedavi gören yaralının hayatını kaybettiğini belirtti. Görgü tanıkları da hastanenin ciddi zarar gördüğünü, çok sayıda kişinin hayatını kaybetmiş olabileceğini kaydetti.

Afganistan'daki ABD güçleri Sözcüsü Albay Brian Tribus, saldırıda söz konusu hastanenin de hedef alınmış olabileceğini, olayın incelendiğini ifade etti.

Kunduz'da görevli bir sağlık yetkilisi ise "ABD'nin hava bombardımanında hastanedeki çok sayıda kişi yaşımını yitirdi" iddiasında bulundu.

Taliban sözcüsü ise sosyal medya üzerinden ABD'yi suçlayarak, "ABD bombardımanı sonucu onlarca doktor, hemşire ve yaralı hayatını kaybetti" yorumunu yaptı.

Pazartesi günü Taliban'ın eline geçen Kunduz kent merkezi, perşembe günü düzenlenen bir operasyonla yeniden Afgan ordusunun kontrolüne geçmişti. Yer yer çatışmaların devam ettiği kentte hakimiyet henüz sağlanabilmiş değil.