ABD Yarbayı Brian Triebus yaptığı açıklamada, Afganistan’daki ABD askeri hava üssüne saldırı düzenlendiğini ve saldırıda bir askerin hayatini kaybettiğini kaydetti. Öte yandan Triebus, saldırı sonucu çıkan çatışmada 8 sivilin ve 1 Afgan isyancının da yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Afganistan’ın başkenti dün iki saldırıyla sarsılmıştı. Saldırıda intihar eylemcisi, öğrencilerin Ulusal Polis Akademisi’ne gelmesi sırasında kendisini patlatmış, 27 öğrenci ölmüş 26 öğrenci yaralanmıştı.
Taliban Sözcüsü Zabiullah Mujahid, polis akademisine düzenlenen saldırıyı üstelendiklerini açıklamıştı.
Bir diğer saldırı ise, bir kamyonun daha önce yola döşenmiş olan mayınların üzerinden geçtiği sırada patlamasıyla meydana gelmişti. Patlamada 15 kişi hayatını kaybederken 240 kişi yaralanmıştı. Polis Şefi Abdul Rahman Rahimi, patlamanın şiddeti ile binaların da yıkıldığını belirtmişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ise, patlamada 47’si kadın 30’u çocuk olmak üzere 240 kişinin yaralandığını açıklamıştı. Yetkililer saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiğini bilmediklerini, olayı üstlenenin olmadığını aktarmıştı. 
ABD’li NATO askeri Afganistan’da öldürüldü ABD’li NATO askeri,afganistan